Cort inicia les obres de senyalització de la zona 30 de Santa Catalina

Publicado 3/4/2019 13:49:55CET

   PALMA DE MALLORCA, 3 Abr. (EUROPA PRESS) -

   L'àrea de Mobilitat iniciarà aquest dimecres les obres de senyalització de la nova zona 30 de Santa Catalina, les quals tindran una durada aproximada de tres setmanes.

   Segons ha informat Cort en un comunicat, la mesura dóna resposta a les peticions dels veïns que reclamaven iniciatives per minvar la velocitat dels vehicles que circulin i s'emmarca dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

   El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha explicat que la iniciativa s'inclou dins de l'estratègia de mobilitat que cerca una major pacificació del trànsit i incrementar la seguretat vial".

   "Els estudis marquen de forma clara que, a una menor velocitat, es té un millor resultat davant un accident", segons Ferrer. Per al regidor, "és un objectiu de l'actual equip de govern incrementar les zones 30 i reinvertir la prioritat a favor dels vianants i de les bicis".

   Les tasques de senyalització es faran sobretot en horari nocturn. Quan es faci de dia, les afeccions al trànsit seran puntuals i les vies principals no es veuran afectades.

   Per instal·lar una zona 30 s'han de complir una sèrie de característiques, que es compleixen al barri. A les zones 30 les prioritats s'inverteixen i el vianant passa a tenir prioritat davant el vehicle.

   Els límits seran el carrer Indústria, els carrers Joan Crespí, Vila, Mestres d'Aixa, Sant Magí i l'avinguda Argentina. Hi haurà dos eixos que no s'inclouran dins de la zona perquè circula el transport públic: l'eix format pel carrer Caro i l'eix dels carrers Comte de Barcelona i Espartero.

   El projecte de zona 30 es planteja sobre el concepte de porta d'accés. La mesura contempla 22 portes que són totes les entrades per on es pot accedir el trànsit rodat.

   En les vies de sortida se senyalitzarà verticalment la fi de la zona, mentre que a l'interior s'incrementarà la senyalització de la limitació de velocitat a 30 km/h. Així, s'instal·laran senyals verticals que es reforçaran amb símbols horitzontals similars als de les entrades.

   En total, se situaran 35 senyals de zona 30 de gran format complementades amb el corresponent símbol horitzontal.

Contador

Para leer más