Cort vol integrar els Bombers de Palma a la xarxa pública de seguretat i emergències TetraIB

Publicado 17/8/2019 13:42:26CET
Reunió entre la regidora de Seguretat Ciutadana de Palma, Joana Maria Adrover, i el director gerent de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de Balears (Ibetec), Bartomeu Tugores.
Reunió entre la regidora de Seguretat Ciutadana de Palma, Joana Maria Adrover, i el director gerent de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de Balears (Ibetec), Bartomeu Tugores. - CORT

   La incorporació de Palma a la xarxa possibilitaria la integració de les comunicacions de Seguretat i Emergència amb la resta d'organismes públics de Balears

   PALMA DE MALLORCA, 17 Ag. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Palma ha informat aquest dissabte de l'interès del Consistori a integrar els Bombers de Palma en el servei públic de comunicacions TetraIB amb la finalitat de "millorar i unificar" la capacitat de resposta davant situacions d'emergència.

   Segons detalla Cort en una nota, la incorporació de Palma a la xarxa possibilitaria la integració de les comunicacions dels serveis de Seguretat i Emergència de Palma amb la resta d'organismes públics de Balears subscrits al servei.

   Es tracta, entre d'altres, de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), les Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC), el Servei d'Emergències de Balears (SEIB112), els Serveis d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU 061) i la major part de les policies locals.

   En aquest sentit, la regidora de Seguretat Ciutadana de Palma, Joana Maria Adrover, s'ha reunit amb el director gerent de l'Entitat Pública Empersarial de Telecomunicacions i Innovació de Balears (Ibitec), Bartomeu Tugores, per conèixer el funcionament de la xarxa de comunicacions mòbils de seguretat i emergències de Govern.

   A la trobada també han assistit la directora general de Seguretat Ciutadana de Cort, Gloria Nieto, i el suboficial dels Bombers de Palma, Joan Rosselló.

   Segons Adrover, en el cas de signar un conveni entre Cort i el Govern, es garantirà la comunicació entre totes les persones i institucions implicades en casos d'emergència que farà de Palma "una ciutat més segura i connectada".

   Ibitec ha cedit dues terminals portàtils de comunicació TetraIB als Bombers de Palma per realitzar proves a la xarxa.

Para leer más