Don Pedro.- El Consell rep un total de 32 reclamacions d'afectats estimades en 1,5 milions d'euros

Actualizado 23/5/2008 20:43:37 CET
Actualizado 23/5/2008 20:43:37 CET

Don Pedro.- El Consell rep un total de 32 reclamacions d'afectats estimades en 1,5 milions d'euros

EIVISSA, 23 de Maig (EUROPA PRESS)

La portaveu del Consell Executiu del Consell d'Eivissa, Pilar Costa, va donar a conèixer avui el nombre de reclamacions presentades per empresaris i particulars afectats per l'enfonsament del vaixell 'Don Pedro', el mes de juliol passat, que sumen un total de 32 peticions, pressupostades en 1.504.423 euros. D'aquestes, segons va especificar Costa, dos no han quantificat les pèrdues econòmiques.

Costa va agregar que el Jutjat d'Instrucció Número 2 ha dictat una providència per la qual els afectats podran personar-se en la causa oberta contra la Naviliera amb la finalitat que puguin executar aquestes reclamacions judicialment.

Es tracta d'un recompte que respon a la documentació recollida en el Punt d'Assistència als afectats pel 'Don Pedro' que va posar a disposició dels ciutadans la institució des del passat 1 d'Agost fins al 15 de Novembre.

Els implicats són empresaris d'hamaques, concessionaris de motos, hotels, restaurants, busseig, souvenirs, navilieres i guies turístics ubicats a les zones de Talamanca, Figueretes o Platja d'en Bossa. Precisament la quantia més alta respon a un hotel d'aquest enclavament que sol·licita un muntant per perjudicis de 165.258 euros.

OBRES DE BENIRRÁS

Per part seva el conseller de Política Territorial i Urbanística del Consell Insular, Miquel Ramón, va anunciar que la institució ha enviat un requeriment a l'Ajuntament de Sant Joan amb la finalitat que es paralitzin les obres de construcció que s'emprenen a dia d'avui en Benirrás, segons ha denunciat el Gen, "després de ser aquest un espai protegit i tipificat com a espai natural fa escassos dies".

Fonts de l'Ajuntament de Sant Joan afirmaven a Europa Press haver tingut constància d'aquests fets per la premsa, "de la mateixa manera que el Consell Insular" i agregaven que estan estudiant l'aplicació d'aquesta Llei respecte a les llicències existents.