Els CEIPs de Llubí, Petra i Búger seran els primers col·legis de Balears a tenir connexió de banda ampla ultraràpida

Els CEIPs de Llubí, Petra i Búger són els primers col·legis de Balears a tenir
CAIB
Publicado 8/4/2019 14:16:24CET

   PALMA DE MALLORCA, 8 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Els CEIPs de Llubí, Petra i Búger seran els primers col·legis de Balears a tenir connexió de banda ampla ultraràpida d'un total de 106 previstos a tot Balears per aquest any.

   Segons ha informat la Conselleria d'Educació en un comunicat, les previsions són d'arribar al mes de març de 2020 a la connexió de la totalitat dels centres.

   La iniciativa es deu a un Conveni de Col·laboració amb el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports i amb l'Entitat Pública Empresarial RED.ES per a l'extensió de l'accés a la banda ampla ultraràpida dels centres docents.

   Concretament, es beneficiaran del conveni 291 centres públics, dels quals 215 imparteixen educació primària, 71 educació secundària, quatre són centres integrats de formació professional i un és un centre d'educació especial. Pel que fa a els centres concertats el nombre és de sis. En total el nombre d'alumnes que es beneficiaran seran 118.942.

   El conveni preveu també donar cobertura wifi a totes les aules dels centres beneficiaris i actualitzar els equips dels centres. D'aquesta manera, a totes les aules es podrà treballar amb dispositius sense fils i programari educatiu en el núvol.

   La inversió total màxima serà de 5.620.800 euros, que es finançaran amb l'aportació de 3,5 milions per part de l'Estat mitjançant la xarxa RED.ES i de dos milions per part del Govern. En concret, el cost de la connexió a internet de banda ampla és de 3.780.000 euros i el cost de donar cobertura WIFI de 1.840.800 euros.

Contador