Els fòrums de diàleg sobre sostenibilitat econòmica, ambiental i social del Govern començaran al gener

Publicado 28/11/2019 17:49:14CET
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat aquest dijous després de la primera reunió de la Taula per a la 'Agenda Balear 2030'
La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat aquest dijous després de la primera reunió de la Taula per a la 'Agenda Balear 2030' - EUROPA PRESS

   El primer fòrum serà el de sostenibilitat ambiental, coordinat per Yllanes

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat aquest dijous després de la primera reunió de la Mesa per a l''Agenda Balear 2030' que s'ha establert un "calendari de treball" per als fòrums de diàleg sobre sostenibilitat econòmica, ambiental i social que ha impulsat el Govern i, gràcies a aquest, s'ha establert que comencin al gener.

   En roda de premsa, Armengol ha concretat que el primer serà el de sostenibilitat ambiental --coordinat pel vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes-- i ha afegit una de les primeres mesures serà l'impuls d'un 'Pacte sobre l'aigua'.

   Més tard, la segona quinzena de gener tindrà lloc el fòrum de sostenibilitat social --coordinat per la consellera d'Assumptes Socials i Esports, Fina Santiago-- on s'abordarà un Pla d'Habitatge davant "la urgència d'habitatge digne" a Balears.

   El de sostenibilitat econòmica, per la seva banda, --coordinat pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela-- es durà a terme la primera quinzena de febrer.

MÉS PARTICIPACIÓ

   En la primera Mesa, celebrada a Ca n'Oleo, han participat els consellers en qüestió, representants dels Consells insulars, a més de membres de les patronals CAEB i Pimeb i els sindicats CCOO i UGT. Així mateix, Felib i la UIB també han assistit.

   No obstant això, Armengol ha matisat que vol ampliar la participació social i que s'integrin altres entitats i organitzacions a la iniciativa del Govern pel compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

   En aquest sentit, ha concretat que seran els consellers, que coordinen els fòrums, qui proposaran abans de Nadal "quins col·lectius pensen que han de formar part". Es valorarà, per exemple, "el caràcter transversal".

   En la mateixa línia, el secretari general de la UGT a Balears, Alejandro Texías, ha considerat "necessari" la integració de "més entitats". "És un pas molt necessari i important per a les Illes, estem molt sensibilitzats amb contra el canvi climàtic i caldrà prendre el camí necessari", ha explicat.

   El vicepresident de CAEB, Rafael Ballester, ha posat en valor que l'Administració s'hagi unit a l'agenda 2030 i als ODS i ha destacat que "ha de ser un objectiu comú entre el sector públic i el privat".

   Finalment, el secretari general de CCOO a Balears, José Luis García, ha celebrat que en la Comunitat "existeixi una estratègia alineada amb els ODS". "Necessitem una sostenibilitat econòmica i mediambiental amb urgència però també social per reduir la desigualtat i la pobresa econòmica", ha explicat.

Contador

Para leer más