Els transportistes afirmen que l'alça del combustible tancarà en sis mesos unes deu empreses a Eivissa

Actualizado 6/6/2008 21:03:11 CET

EIVISSA, 06 de Juny (EUROPA PRESS)

El president de l'Associació de Transports de Mercaderies de Servei Públic de Pimeef, Joan Bufí, va considerar avui que de no resoldre's la "desproporcionada pujada" del preu del combustible, en un període de sis mesos una desena d'empreses de les Pitiüses "es veuran obligades a tancar i hauran de produir-se molts acomiadaments".

Les causes es deuen, segons Bufí, a una pujada progressiva dels carburants, que en menys d'un any s'ha incrementat en un 30 per cent, i que va agregar "ha convertit en insostenible la situació dels empresaris del sector".

Per aquesta raó, aquesta entitat ha convocat un acte de protesta que es portarà a terme dilluns que ve, 9 de juny, a partir de les 7.00 del matí en recorregut que transcorrerà pel segon cinturó de ronda, Sant Antoni, Sant Josep, i Santa Eulalia. Una acció que es repetirà cada setmana o quinze dies però que no té aspectes de traduir-se en un atur general "perquè aquesta acció si enfonsaria al sector", tal com va agregar Bufí.

La petició dels transportistes és que s'ajustin els impostos i retribucions per part de l'Estat, tal com va explicar el seu representant en declaracions a Europa Press.

El president de l'Associació va invitar a "tots els transportistes afectats que s'uneixin a aquesta protesta, tot i que no estiguin associats a Pimeef", i va recordar que la seva consumació respon al sentir de la majoria absoluta dels seus afectats.

La pujada del preu de la matèria prima i la baixada de la demanda, aclaparada per la crisi econòmica que es viuen en altres sectors, suposarà en poques setmanes una reducció "obligada de les plantilles", més apressades a les Pitiüses "on els preus són, a més, més cars que en altres punts de l'Estat", segons va lamentar.

 

Lo más leído

 1. 1

  Detenida una pareja por empadronar ciudadanos extranjeros en su domicilio a cambio de dinero

 2. 2

  Un pigmento de cebollas, manzanas, té o el vino tinto puede reducir significativamente la presión arterial

 3. 3

  La Guardia Civil detiene a 107 personas por la extracción de agua en más de 1.400 pozos ilegales

 4. 4

  Hallan dos cadáveres en un coche en La Roca del Vallès (Barcelona)

 5. 5

  Investigan la muerte de un hombre y una mujer en Terrassa (Barcelona)

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista