Actualizado 18/12/2008 19:20 CET

Garcías (PSOE) subratlla que "no ha d'haver problemes" perquè arribi inversió per a la millora de torrents

MADRID, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

El diputat del PSOE per les Balears al Congrés, Antoni Garcías, va subratllar avui que "no ha d'haver problemes" perquè s'efectuï la inversió destinada pel govern Espanyol per a la millora de torrents a Balears.

En declaracions als mitjans, Garcías va mostrar la seva confiança que es destinaran partides "independentment del model per portar-les a terme". A més, va incidir que té constància de la preocupació del conseller de Medi Ambient del Govern, Miguel Ángel Grimalt, i que manté converses amb el Ministeri de Medi Ambient, però va insistir que "no haurà dificultats per emprendre aquestes actuacions".

Alhora, va incidir que les partides que es destinaran del Fons de Dinamització per a l'Economia del Govern a Medi Ambient es dirigiran a projectes "ja definits i fins i tot alguns lligats a peticions procedents de diferents comunitats autònomes o ajuntaments".

En aquest sentit, va remarcar que ahir es van poder conèixer les inversions procedents del ministeri de l'Interior per fomentar l'obra pública amb construcció o rehabilitació d'infraestructures de la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Institucions Penitenciàries, que va qualificar com "quantitats importants".

Alhora, Garcías va detallar que en el llistat d'actuacions figuren "projectes que feia temps que estaven al calaix" com la construcció del nou caserna de Formentera amb 3,8 milions d'euros. Per aquesta raó, va sostenir que "són mesures que reactivaran l'economia de manera considerable", va emfatitzar Garcías.

FOMENT PENSA EN L'ESPECIFICITAT DE LES ILLES PER A LA COGESTIÓ

D'altra banda, el diputat socialista va detallar que la cogestió aeroportuària és un assumpte "dinàmic" en el qual l'opció inicial del Ministeri de Foment de fixar com a mínim 30 milions de passatgers per participar en el model s'inclou també la reflexió sobre l'entrada d'aquesta fase als arxipèlags.

"S'ha plantejat des del partit i també la comunitat autònoma el tema de la insularitat. I aquí estem sobre el tema de l'especificitat, ells estan entrant en aquest assumpte i aquí podem aconseguir acords, que com saben amb el Ministeri de Foment sempre costen, sempre hi ha molta negociació, no són mai fàcils però comencen a entendre que hi ha d'haver algunes especificitats", va agregar Garcías referint-se al fet de donar entrada a Balears i Canàries en la cogestió.