El Govern indica que ja hi ha 64 treballadors de Cemex recol·locats i que continua treballant en els projectes promesos

Publicado 3/12/2019 15:09:39CET

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha indicat aquest dimarts en el Ple del Parlament que ja hi ha 64 treballadors de l'empresa Cemex que han estat recol·locats i que se segueix treballant en la resta de "projectes promesos", com són la fàbrica d'àrids i la planta d'hidrogen.

En resposta a la diputada del PP, María Salomé Cabrera, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha dit que fa pràcticament un any lamentaven l'expedient de regulació d'ocupació (ERE) de Cemex però ara ja hi ha "36 recol·locacions internes i 13 noves ocupacions després d'un procés de recol·locació externa". A més, "s'han acordat prejubilacions i la resta de projectes segueixen en marxa", ha dit.

En concret, ha detallat que dels altres tres projectes, la fàbrica d'àrids està en desenvolupament; la coperativa de transport que es va plantejar no s'ha dut a terme perquè no va haver-hi treballadors que la volguessin realitzar i sobre la fàbrica d'hidrogen s'estan realitzant tràmits, incloent els de les ajudes europees.

Davant les crítiques del PP sobre els "incompliments" que s'estan realitzant després del tancament de la cementera de Lloseta, Negueruela ha dit que no pot informar d' "incompliments perquè no n'hi ha". "Seguim treballant amb sindicats i treballadors", ha asseverat.

Contador