El Govern invertirà més de 150.000 euros en actuacions humanitàries a Istok (Kosovo)

Actualizado 16/6/2008 16:09:15 CET
Actualizado 16/6/2008 16:09:15 CET

El Govern invertirà més de 150.000 euros en actuacions humanitàries a Istok (Kosovo)

PALMA DE MALLORCA, 16 de juny (EUROPA PRESS)

El Govern invertirà un total de 153.500 euros en cinc actuacions humanitàries a Istok, a Kosovo, mitjançant un conveni de col·laboració entre la Fundació Balears a l'Exterior i la municipalitat local kosovar per ajudar a recuperar la "normalitat" després del conflicte en els Balcans.

Així ho ha assegurat avui en roda de premsa el president del Govern, Francesc Antich, qui va destacar que aquestes actuacions que l'executiu autonòmic desenvoluparà a Kosovo tenen com a principal objectiu fer que la ciutadania de la zona pugui "viure i conviure" en total comoditat.

En aquest sentit, Antich va destacar que la primera d'aquestes iniciatives serà la construcció de 40 parades d'autobús en la municipalitat d'Istok, en què cadascuna d'elles tindrà un logotip de l'executiu i una bandera de la Comunitat Autònoma. Alhora, va destacar que la inversió per a aquesta actuació serà de 80.000 euros, i termini d'execució de la qual serà de dos mesos.

D'altra banda, a Kosovo també s'invertirà en xarxes elèctriques, de manera que Antich va apuntar que 27.000 euros l'iran destinats a la instal·lació elèctrica de Suvo Grlo, i beneficiarà un total de 5.000 habitants de la zona. Així, el termini d'execució amb el qual compte el Govern és de 2 mesos.

La tercera de les actuacions humanitàries té a veure amb les vies de comunicació, de manera que es destinaran 13.000 euros a la reparació de la carretera que condueix fins al Monestir de Goriok, el més important de la zona, termini d'execució de la qual és d'un mes.

D'altra banda, i pel que fa al sistema educatiu, el president autonòmic va declarar que s'invertiran 33.500 euros, que es repartiran en dues actuacions en diferents localitats.

En aquest sentit, un total de 25.000 euros s'invertiran en l'habilitació d'una aula d'informàtica en un col·legi d'integració de diferents ètnies de Dobrusa, i que beneficiarà a 120 nens bosnians, i a 28 albanesos.

Finalment, 8.500 euros es destinaran a les obres de tancat d'un col·legi de la població de Rakosh, que beneficiarà a un total de 482 albanesos, i que pretén garantir la seguretat dels alumnes. El termini d'execució per a l'actuació és d'un mes.

A la roda de premsa, també hi van acudir el comandant general de les Illes Balears, José Emilio Roldán, i el conseller de presidència del Govern, Albert Moragues.