Actualizado 24/03/2009 20:18 CET

El Govern oferirà unes 4.000 places d'ocupació pública en la sanitat fins al 2010

PALMA DE MALLORCA, 24 Mar. (EUROPA PRESS) - -

El Govern balear oferirà unes 4.000 places d'ocupació pública en el servei de salut de la Comunitat Autònoma fins al 2010. Les proves del concurs oposició de les diferents categories començaran a realitzar-se a partir d'abril, una vegada tancat el calendari del concurs de trasllat.

Així ho ha indicat el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel diputat socialista, Miquel Gascón, qui es va interessar per conèixer l'estat en el qual es troba l'oferta pública d'ocupació convocada pel Servei de Salut de Balears.

Alhora, ha assenyalat que un dels principals compromisos del seu departament se centra "en la creació i la consolidació de llocs de treball i l'oficialització dels professionals sanitaris de l'arxipèlag". En aquest sentit, ha explicat que des de principi de la legislatura s'està treballant per adequar les plantilles de treballadors, mitjançant una oferta publica d'ocupació que és "la primera que es fa en la Comunitat Autònoma des que se'n van a rebre les transferències sanitàries i que és la més gran que s'ha convocat mai a les Illes Balears", ha indicat.

Sobre aquesta qüestió, el conseller de Salut va manifestar que fins ara s'ha convocat un concurs de trasllat de diferents categories sanitàries i no sanitàries amb de 2.700 places, quedant únicament pendent de sortir la llista definitiva que afecta als facultatius. D'aquesta manera, s'oferiran al voltant de 4.000 places d'ocupació públic, entre les quals s'inclouen aquelles vacants que no han estat cobertes pel trasllat.

En el que fa referència a la convocatòria oberta de les proves, Thomàs ha precisat que aquest any en total sortiran en oferta 722 places d'ATS/DUI, 422 auxiliars d'infermeria, 327 auxiliars administratius, 173 zeladors, 85 metges de capçalera, 74 especialistes en radiodiagnòstic, 55 infermeres d'urgències en Atenció primària.

D'aquesta manera, es preveu que abans d'estiu es realitzin les proves específiques d'infermeria, les de medicina de família es faran el setembre i octubre, i abans que acabi l'any es convocaran la resta de places que fan referència al conjunt d'especialitats hospitalàries.