El Govern participa en l'edició del llibre 'Poesia és estimar' del Festival de Poesia de la Mediterrànea

El Govern participa en l'edició del llibre 'Poesia és estimar' del Festival de Poesia de la Mediterrànea
CAIB
Publicado 10/5/2019 15:10:32CET

   PALMA DE MALLORCA, 10 Maig (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d'Estudis Balears (IEB), col·labora amb el Festival de Poesia de la Mediterrània fent una aportació econòmica per a l'edició del llibre 'Poesia és estimar'.

   Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, aquest llibre recull els poemes dels autors que intervenen en aquesta edició de la Festa de la Poesia.

   L'acte de benvinguda als poetes i presentació del festival ha tingut lloc aquest divendres en els jardins de la Misericòrdia i ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Francesc Miralles, la coordinadora de Cultura de Cort, Marta Ferré, o l'organitzador Biel Mesquida, entre uns altres.

   Tur ha assenyalat que "poesia és estimar la vida, la vida en llibertat, la sonoritat de les paraules, el compromís de les paraules, la musicalitat dels versos, la pau, el diàleg, la reivindicació de la justícia i la lluita per totes les llibertats i tots els drets".

   "En aquest Mediterrani nostre ens queden encara tantes coses per reivindicar que fer-ho a través de la poesia i de la cita poètica de referència de les Illes és gairebé una obligació", ha afegit.

   El Festival de Poesia de la Mediterrània és una trobada de poetes arribats de tot el mediterrani, organitzat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell i del que aquest any es compleixen vint anys, des de l'any 1999 en el qual va néixer.

   Poesia, veritat, art, comunicació i llibertat són alguns dels valors inherents al festival, que aquest any celebra la 21ª edició, sota la direcció de Biel Mesquida i la coordinació de la Fundació Mallorca Literària.

   L'acte central del Festival de Poesia és la Festa de la Poesia, que tindrà lloc a les 19.00 hores del diumenge en el Teatre Principal.

Contador