IbSalut inicia el procés per rescindir el contracte amb l'actual adjudicatària del transport sanitari aeri

Publicado 3/12/2019 11:54:41CET
El director del Servei de Salut de Balears, Juli Fuster, ha anunciat l'inici del procés de resolució de l'actual contracte de transport sanitari aeri
El director del Servei de Salut de Balears, Juli Fuster, ha anunciat l'inici del procés de resolució de l'actual contracte de transport sanitari aeri - EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Servei de Salut del Govern balear ha anunciat que s'ha iniciat el procés de resolució de l'actual contracte de transport sanitari aeri.

Segons ha informat el director general del Servei de Salut de Balears, Juli Fuster, la decisió s'ha pres després que l'actual empresa adjudicatària, Eliance, notifiqués dilluns passat, dia 2 de desembre, que fins a almenys el proper mes de maig no seria possible que els dos helicòpters que formen part de la flota del servei --composta a més per altres dos avions-- poguessin complir amb el requisit recollit en els plecs de poder realitzar vols en mode instrumental --mode que permet els desplaçaments aeris en condicions d'escassa o nul·la visibilitat-- i multipilot --amb dos pilots comandants--.

En aquest sentit, Fuster ha ressaltat que l'IbSalut va concedir una pròrroga a l'empresa perquè pogués esmenar aquest requisit. No obstant això, ha lamentat, aquesta encara no ha resolt els requeriments anteriorment exposats.

Així mateix, el director general del Servei de Salut de Balears ha esgrimit un altre motiu per iniciar el procés de resolució del contracte amb Eliance, aquest és que l'empresa ha comunicat un nou retard en la incorporació al servei del nou avió B250 que havia de tenir base a Mallorca i començar a volar diumenge passat, dia 1 de desembre.

L'actual empresa adjudicatària disposa de cinc dies per presentar al·legacions, ha assenyalat l'IbSalut.

CONTRACTE DE DOS AVIONS I DOS HELICÒPTERS MENTRE DURA EL PROCÉS

D'altra banda, el director general del Servei de Salut de Balears ha informat que "paral·lelament" a l'inici del procés per rescindir el contracte amb l'actual adjudicatària del transport sanitari aeri a les Illes s'ha iniciat el tràmit per contractar per via d'urgència i de forma directa" el servei de dos avions --un amb base a Mallorca i un altre amb base a Menorca-- i de dos nous helicòpters --un per connectar Mallorca amb Eivissa i Formentera i un altre de reforç--.

L'objectiu de la mesura, ha informat Fuster, és que "es puguin realitzar vols en mode instrumental i en multipilot".

A més, ha anunciat que la flota estarà disponible "en les properes setmanes" la qual cosa permetrà, segons ha insistit Fuster, "que el servei es continuï oferint amb normalitat fins que s'adjudiqui un nou concurs del transport sanitari aeri".

En aquest sentit, el director general del Servei de Salut de Balears ha assenyalat que "al mercat nacional que sàpiga l'IbSalut hi ha dues empreses i es té constància que l'altra està molt interessada en el nou concurs".

No obstant això, l'IbSalut ha reconegut que "fins que se solucioni el tràmit per via d'urgència i de forma directa serà Eliance qui segueixi oferint el servei".

DEFENSEN QUE "LA SEGURETAT S'HA COMPLERT"

Finalment, des del Servei de Salut de Balears han volgut deixar clar que tots els vols realitzats amb l'actual adjudicatària s'han fet amb les "màximes condicions de seguretat" i que "no s'ha deixat de fer cap vol".

En aquest sentit, ha insistit Fuster l'inici del procés per rescindir el contracte amb Eliance s'ha a degut un retard "evidenciat".

A partir d'aquest moment, el Servei de Salut, ha explicat Fuster, treballa en la redacció d'uns nous plecs per adjudicar de nou el concurs.

Els nous plecs, ha insistit Fuster, "seguiran la mateixa línia que els anteriors" doncs l'IbSalut creu que "eren molt bons" i que "en el que ha fallat estrepitosament l'actual adjudicatària ha estat en els temps".

Finalment, l'IbSalut ha conclòs assenyalat que "d'haver complert amb els temps, hi hagués hagut sancions econòmiques i expedients sancionadors però probablement no s'hagués rescindit el contracte".

En la roda de premsa també han estat presents el director de Gestió i Pressupostos del Servei de Salut, Manuel Palomino; i el gerent del Servei d'Atenció Mèdica Urgent 061, Antoni Bellver.

Contador

Para leer más