El jutjat torna als periodistes d'Europa Press i Diari de Mallorca el material precintat

El jutjat retorna els efectes confiscats als periodistes
EUROPA PRESS
Actualizado 4/1/2019 13:37:15 CET

   Europa Press estudia noves mesures

   PALMA DE MALLORCA, 4 Gen. (EUROPA PRESS) -

   El Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha tornat aquest divendres el material confiscat als dos periodistes d'Europa Press i Diari de Mallorca als quals la Policia va requisar mòbils, ordinadors i documentació en el marc d'una investigació sobre el 'cas Cursach'.

   Segons el lletrat de l'Administració de Justícia que ordena l'entrega, els mòbils i ordinadors han romàs custodiats i dipositats a la caixa forta de les oficines judicials des del passat 12 de desembre, és a dir, gairebé 24 hores després de la seva confiscació.

   En concret, a l'escrit d'entrega el lletrat assenyala que a les 10 del matí del dia 12 de desembre; és a dir, l'endemà de la confiscació per la Policia, es van lliurar els dispositius al jutjat per una ordre verbal del jutge instructor i assenyala que "aparentment, els dispositius es trobaven en el mateix estat i situació que al moment de la seva intervenció" i que des de llavors han romàs sota la seva custòdia.

   No obstant això, Europa Press entén que la bossa i el precinte amb el qual s'han tornat els ordinadors i el mòbil no garanteixen en absolut que el material no hagi estat manipulat, per la qual cosa està estudiant les possibles mesures a adoptar per conèixer exactament què ha ocorregut amb el material.

   Després de recollir el telèfon i els ordinadors, la redactora d'Europa Press Blanca Pou ha recordat que encara que hagi rebut el material, Europa Press seguirà amb la querella perquè "el dany ja està fet i ha insistit en la importància de saber quines altres diligències s'han fet que puguin suposar la vulneració d'altres drets". A més, ha recordat que, encara que els precintes no estan oberts, "van trigar un dia a lliurar-se al secretari judicial".

   A més, malgrat que els periodistes afectats han pogut recuperar els seus mòbils personals i els ordinadors corporatius, a Blanca Pou no se li ha fet entrega d'una documentació física que s'ha intervingut en el marc de la investigació.

   Per la seva banda, el redactor afectat del Diari de Mallorca, José Francisco Mestre, ha remarcat que aquest material no es va lliurar a la Policia de manera voluntària, ja que, segons ha explicat, es van presentar tres agents amb una ordre i els afectats no sabien si en negar-se podien "incórrer en un delicte de desobediència".

Contador