L'IDI deixa d'organitzar la fira Nupcial per centrar-se en accions promocionals d'altres sectors "estratègics"

Publicado 11/9/2019 12:20:24CET
Imatge d'una parella de nuvis a la fira Nupcial.
Imatge d'una parella de nuvis a la fira Nupcial. - CAIB - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 11 Set. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut d'Innovació Empresarial (IDI) deixarà d'organitzar la fira de noces Nupcial per centrar la seva activitat en altres accions de promoció de sectors considerats "estratègics" per a l'economia balear i contemplats en el Pla d'Indústria.

   Així ho ha anunciat la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius aquest dimecres en un comunicat en el qual ha declarat que l'empresa pública no es desentén de la fira, sinó que "es posa a la disposició de l'empresari en cas que aquest vulgui prendre el relleu i impulsar Nupcial des de la iniciativa privada".

   D'aquesta forma, l'IDI ha informat que oferirà assessorament tècnic i ajuda institucional, "tal com s'ha fet en altres ocasions i amb altres esdeveniments de caràcter comercial".

   Precisament, des de l'IDI s'ha fet un replantejament de Nupcial per part d'un organisme públic en vista de la "proliferació d'esdeveniments privats de temàtica similar" a Balears, ja que l'existència d'altres fires ha provocat que Nupcial "hagi perdut el seu paper rellevant" i que el seu creixement s'hagi "estancat", segons la Conselleria.

   Segons les dades que ha proporcionat aquest departament, Nupcial va explicar l'any 2005 amb 117 expositors, enfront dels 82 que van participar en la passada edició, quan es va celebrar el 25è aniversari de la fira.

   A més, el passat mes de juny es va fer un sondeig comercial entre els expositors que havien participat en la fira en anys anteriors, i solament 49 empreses van manifestar la intenció d'exposar.

   Aquesta resposta comercial, asseguren des de la Conselleria, "no és suficient" per organitzar una altra edició de Nupcial, que comportaria pèrdues econòmiques a l'administració, ja que l'any passat el pressupost de la fira va ascendir a 111.431,77 euros.

   Finalment, l'IDI està estudiant la viabilitat d'organitzar esdeveniments dels sectors de la moda i l'agroalimentari de Balears, i continuarà les actuacions previstes al sector nàutic, com el Palma International Boat Show.

Contador