Actualizado 15/04/2009 21:01 CET

Luis Alegre serà nomenat en pròxims dies nou gerent de Son Llàtzer en substitució del destituït Carlos Ricci

PALMA DE MALLORCA, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

El fins ara director assistencial del Servei Balear de Salut (Ib-Salut), Luis Alegre, serà nomenat en pròxims dies director gerent de l'Hospital Son Llàtzer a un reunió que mantindrà el Patronat del centre sanitari. D'aquesta manera, substituirà en el càrrec a Carlos Ricci, destituït pel Govern després d'haver estat fa poc condemnat a tres mesos de presó i inhabilitació especial per a l'exercici de les seves professions durant aquest període de temps.

Alegre, nascut a Montalbán (Terol), és llicenciat en Medicina i cirurgia per la Universitat de Saragossa i màster en direcció i gestió de serveis sanitaris. Ha iniciat la seva trajectòria laboral en gestió sanitària en el Grup SAGESSA (Reus) a començaments de 1990, mentre que en 1997 es va incorporar a l'Hospital Verge del Toro (Menorca) amb responsabilitats en Admissió i Sistemes d'Informació.

A l'any següent va passar a l'Hospital Son Dureta com sotsdirector de Sistemes d'Informació i després ha estat nomenat director mèdic, perquè en 2002 va passar a ser director adjunt en la Gerència de Son Llàtzer. Des de 2003 fins a l'actualitat ha estat el director assistencial de l'Ib-Salut i responsable del Pla de Sistemes d'Informació, des d'on ha impulsat, entre d'altres, els projectes de recepta electrònica i d'Història de Salut.

Amb la seva incorporació a la gerència del centre sanitari, Alegre substituirà Ricci, que ha estat condemnat pel jutjat penal número 1 per un delicte contra els drets dels treballadors, perquè considera provats els riscos als quals van estar exposats els utilitzats de l'hospital de Manacor -del qual era director gerent- de 1998 a 2000 pel funcionament dolent d'una cambra esterilitzadora, que emanava òxid d'etilè, considerat cancerigen.