Mae de la Concha celebra que les bases de Podemos estiguin a favor d'"un govern que imiti el que fem a Balears"

Publicado 27/11/2019 17:43:17CET
La secretària general de Podemos Balears, Mae de la Concha.
La secretària general de Podemos Balears, Mae de la Concha. - UNIDAS PODEMOS

   Els inscrits d'Unidas Podemos avalen, amb un 97% a favor, la participació del seu partit al Govern de coalició amb el PSOE

   PALMA DE MALLORCA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

   La secretària general d'Unidas Podemos a Balears, Mae de la Concha, ha comentat, respecte a què els inscrits d'Unidas Podemos hagin avalat, amb un 97% a favor, la participació del partit al Govern de coalició amb el PSOE, que "el suport pràcticament total al 'sí' demostra" que les bases "estan a favor de governar, de millorar la vida de la gent" des d'"un govern progressista" a l'Estat, que "imiti el que ja estem fent aquí a les Illes".

   En el referèndum de caràcter vinculant, que s'ha mantingut obert al vot des del dissabte passat i fins a aquest dimecres a les 10.00 hores han votat 134.760 persones, la qual cosa suposa el 59 per cent dels inscrits actius de la formació.

   De la Concha ha assegurat que mitjançant aquesta votació es torna a demostrar "una vegada més", que a Unidas Podemos "les decisions importants les pren la gent, la militància".

   El secretari d'Organització d'Unidas Podemos Balears, Alejandro López, ha destacat que és "molt important" que "Podemos formi part d'un govern estatal", "sobretot per garantir que els drets de la gent no es toquin i hi hagi avanços socials".

   De les 134.760 persones que han decidit participar en la consulta, 130.150 van votar 'sí' (96,8%), mentre que 4.244 van recolzar el "no" (3,16%) i 366 van votar en blanc (0,27%).

   En el referèndum han participat el 26,04 per cent dels inscrits totals de Podemos, una participació lleument inferior a la de la consulta que van realitzar al juliol per a la investidura de Sánchez. Dels inscrits actius cridats a votar, ha participat el 59% del cens, expliquen des de Podemos.

   Atès el cens de simpatitzants que manejava la formació en l'última consulta, la de la investidura de Sánchez de juliol, ara al novembre estaven cridats a participar (via online) fins a 517.500 persones. Si bé en processos anteriors des de Podemos apuntaven que el cens real derivat dels inscrits 'actius' rondava els 190.000 individus. Ara, aquesta xifra ascendeix, segons els morats a 228.500 inscrits actius.

   Segons el reglament de Podemos per processos interns, es considera com inscrit actiu a aquell simpatitzant que hagi accedit almenys una vegada en l'últim any a la web de participació del partit. Des d'aquest portal és des del qual es podrà participar de manera telemàtica en aquest referèndum.

Contador

Para leer más