Memòria.- Sampol afirma que les famílies tenen "tot el dret" a saber on estan els seus desapareguts

Actualizado 4/9/2008 19:38:39 CET
Actualizado 4/9/2008 19:38:39 CET

Memòria.- Sampol afirma que les famílies tenen "tot el dret" a saber on estan els seus desapareguts

PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

El senador per les Balears, Pere Sampol, va defensar avui que les famílies dels desapareguts en la Guerra Civil, aixecament i franquisme, tenen "tot el dret del món" a saber on estan i també que l'Administració els ajudi a trobar-los "amb dignitat i respecte".

Preguntat per la decisió del jutge de l'audiència nacional Baltasar Garzón d'iniciar una investigació sobre els desapareguts de la Guerra Civil, Sampol va manifestar el seu total acord que es faciliti als familiars les dades que permetin localitzar les restes dels seus morts, "inhumar-los i donar-los una sepultura digna" si fos desig d'aquests.

"Quan sento a membres del PP dir que la llei de memòria històrica és 'reobrir ferides' els responc que qui són ells per donar per tancades aquestes ferides, és a dir, una persona que té a un familiar assassinat i, desconeixent el lloc on van ser enterrats, tot i que hagin passat 70 anys, la ferida segueix estant oberta", va destacar en declaracions a Europa Press.

D'altra banda, Sampol va assegurar que les despeses que comporta la identificació dels cadàvers haurien de ser sufragats per l'Estat. "Aquesta va ser una de les esmenes que vaig fer quan es va tramitar la llei de memòria històrica que no va ser acceptada, però l'Estat és responsable dels assassinats que es van cometre en nom seu i 70 anys després segueix sent responsable i, per tant, ha d'assumir aquestes despeses", va concloure.