Actualizado 23/06/2009 19:06 CET

Mesquida creu que l'arribada de turistes estrangers a l'estiu serà millor que la prevista pel Govern

L'executiu anunciarà aquesta setmana l'operador turístic encarregat del pla Turisme Sènior Europa, que començarà en octubre

MADRID, 23 Jun. (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, ha afirmat avui que la previsió del Govern que el nombre de turistes estrangers que visitaran Espanya aquest estiu caigui un 10%, fins a 23,3 milions de persones, és "pitjor" que les dades "reals".

"Les previsions que els turistes estrangers baixin un 10% a l'estiu seran pitjors que les dades reals que a les que s'arribaran, ja que es tracta d'un pronòstic conservador", ha assenyalat Mesquida.

Pel que fa a les dades publicats ahir pel Ministeri d'Indústria en l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur), que indicava un descens de l'11,8% de viatgers internacionals a Espanya, Mesquida ha apuntat que "ja es preveia", a causa que es comparen cinc mesos "copejats per la crisi" amb altres de resultats "històrics".

En roda de premsa després d'una reunió amb el president de la Federació Internacional de Touroperadors, Martin Brackembury, el secretari d'Estat de Turisme va atribuir la caiguda de turistes procedent del Regne Unit i Alemanya que estan registrant les taxes d'atur "més elevades en 12 0 13 anys", i va vaticinar una recuperació del turisme espanyol "paral·lela a la millora de les economies, que començarà en el segon semestre del 2010".

Alhora, Mesquida ha subratllat que la menor ocupació registrada en zones tradicionalment turístiques com Balears durant Setmana Santa i els dies festius es va deure a "la incertesa econòmica", però ha afirmat que "els espanyols no renuncien a les seves vacances d'estiu", pel que va augurar "millors xifres per a l'època d'estiu".

TURISME SÈNIOR EUROPA

D'altra banda, Mesquida ha assenyalat la importància de la iniciativa de la Secretaria de Turisme de promoure el projecte pilot Turisme Sènior Europa, i va avançar que el Govern anunciarà aquesta setmana l'operador turístic encarregat del seu desenvolupament. Així, a partir d'octubre Espanya "començarà a rebre als primer jubilats europeus".

El projecte pilot Turisme Sènior Europa, dissenyat per reduir l'estacionalitat turística amb un sistema de viatges en grup parcialment bonificats, té com a objectiu mobilitzar a més de 100 milions de persones entre 55 i 75 anys, dels quals el 50% no ha viatjat mai fora del seu país.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de la política de sostenibilitat del Pla del Turisme Espanyol Horitzó 2020 i de l'Acció Preparatòria de la Comissió Europea, Calypso, per afavorir les iniciatives de turisme social a la Unió Europea.

En la primera edició del programa s'oferiran 80.000 places per a ciutadans residents en qualsevol dels països de la UE excepte Espanya, El Regne Unit, Alemanya, Finlàndia, Suècia, Estònia, Lituània i Letònia. L'objectiu és incentivar els països que no tenen costum de venir a Espanya, és a dir sumar nous clients de temporada baixa.