Actualizado 22/09/2008 20:11 CET

El nombre de turistes estrangers creix un 2,1% des de començament d'any i supera els 7,6 milions a Balears

El mercat alemany segueix augmentant de manera contínua i compensa l'agost el lleu descens dels turistes britànics

PALMA DE MALLORCA, 22 de setembre (EUROPA PRESS)

Balears se situa com la segona comunitat autònoma de destí per als turistes estrangers, al recalar des de començament d'any a l'arxipèlag més de 7,6 milions de persones, fet que suposa un increment del 2,1% respecte als vuit primer mesos del 2007.

Així ho posen en relleu les dades de l'enquesta de Moviments Turístics en Frontera (FRONTUR), difosa avui pel Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que revelen que la comunitat ha resistit adequadament l'actual conjuntura econòmica a l'incrementar aquest any el nombre d'arribades de turistes i concentrar el 18,5% del total de visites a Espanya.

Només Catalunya va superar a Balears en el nombre de turistes estrangers des de començament d'any, al superar els 10 milions d'arribades, tot i que en les dades acumulats ha baixat en un 5,3% el seu volum de visitants.

A més, en el mes d'agost les arribada de turistes va créixer un 6,3% respecte al mateix mes de l'any passat fins a arribar a gairebé 1,8 milions d'arribades --un 23,9% del total nacional--, de manera que va tornar a situar-se com la segona comunitat de destí, només superada un altre cop per Catalunya.

SEGUEIX CREIXENT L'ARRIBADA DEL TURISME ALEMANY

Per mercats, els turistes britànics van ser els que més van visitar l'arxipèlag l'agost, si bé es va registrar una lleugera disminució de l'1,1% en comparació de 2007. Tot i això, el mercat alemany --segon en importància-- va incrementar el seu nombre de turistes en un 5,2%.

El bon comportament del turisme alemany també es trasllada al conjunt de l'any, ja que en els primers vuit mesos s'han detectat gairebé 128.000 turistes germànics més que durant el mateix període de l'any passat, fet que suposa una pujada del 4,6%.

En el conjunt del país, Espanya va rebre 41,2 milions de turistes estrangers en els vuit primers mesos de l'any, cosa que representa un lleuger descens del 0,2% respecte al mateix període del 2007. Mentrestant, l'agost, es va rebre 7,45 milions de turistes en el conjunt del país, fet que suposa un 1,8% menys que en el mateix mes de l'any passat.

Per països emissors, durant els primers vuit mesos El Regne Unit es va situar en primer lloc amb 11,21 milions de turistes, després d'experimentar un lleuger descens del 0,5% respecte a l'exercici passat. En segon lloc es va situar el mercat francès amb 6,21 milions de turistes, un 7,5% menys, mentre que els turistes procedents d'Alemanya van arribar als 7 milions, un 1,2% més.

Pel que fa a la resta de mercats emissors, Itàlia va registrar un descens important, amb un 5,8% menys de visitants, també van registrar retrocessos Bèlgica (-2,1%) i Suïssa (-7,5%); mentre que Països Baixos (2,8%), Portugal (2,4%), Països Nòrdics (9,3%), Irlanda (4,7%) i els Estats Units (2,8%) van pujar.

GAIREBÉ EL 69% DE VIATGERS, SENSE PAQUET TURÍSTIC.

A més, entre gener i agost els turistes que van arribar a Espanya sense haver contractat un paquet turístic van arrivar al 68,7%, fins a 28,31 milions, un 1,3% més. Els turistes que sí ho van contractar, per part seva, van ser 12,59 milions, una xifra un 3,6% inferior a la registrada en les mateixes dates de l'any passat.

El tipus d'allotjament majoritàriament elegit pels turistes internacionals rebuts fins a agost va ser l'hoteler, al qual va acudir el 63,3% dels visitants (26,07 milions, un 1% més).