Palma celebra aquest diumenge el 40è aniversari de la Festa Ciclista de Sant Sebastià

Presentació Festa Ciclista Sant
CORT
Publicado 17/1/2019 17:16:27CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Ene. (EUROPA PRESS) -

Palma acull aquest diumenge, 20 de gener, el 40è aniversari de la Festa Ciclista de Sant Sebastià i, per celebrar-ho, es lliurarà als participants una samarreta commemorativa amb l'obra 'Esforç' del pintor Jorge Castillo.

En un comunicat emès per Cort, s'ha informat que es donarà la sortida oficial a les 12.00 hores a l'arc situat a la plaça Santa Eulàlia amb el "tradicional tall de cinta" i, llavors, milers de ciclistes s'engegaran encapçalats per un grup de ciclistes federats i persones amb alguna discapacitat que obriran la passejada.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha volgut destacar aquest dijous a la presentació de la Festa el seu agraïment a les persones que han contribuït a fer possible les quaranta edicions i ha declarat que és "tota una tradició a Palma des de l'any 1977".

Per la seva banda, la directora territorial de CaixaBank a Balears, Maria Cruz, ha expressat que "CaixaBank té vocació de ser una entitat propera i compromesa amb el territori participant en activitats que impulsin el progrés cultural, social i econòmic, en línia amb els valors fundacionals de compromís amb la societat".

FESTA CICLISTA DE SANT SEBASTIÀ

Les bicicletes continuaran l'itinerari pel parc de la Mar, l'avinguda d'Antoni Maura, la Rambla, el camí de Jesús, el carrer de Salvador Dalí, fins a arribar al Palau d'Esports de Son Moix, fent un recorregut d'uns sis quilòmetres.

Es poden inscriure totes les persones que vulguin, sense límit d'edat i independentment de les seves condicions físiques, ja que el caràcter de la Festa Ciclista és, segons han recordat, "popular".

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer prèviament en línia a través de la pàgina web, www.sportmaniacsbaleares.com, i a més, com cada any, es poden fer el mateix dia de Sant Sebastià a partir de les 10.00 hores als envelats situats a la plaça Major.

A l'arribada al Palau Municipal d'Esports de Son Moix, hi haurà animació musical, zona de tallers i jocs infantils amb castells inflables aportats pel Consell de Mallorca, així com una zona d'avituallament amb aigua i refrescs.

A partir de les 13.50 h, a l'escenari, es lliuraran els premis als tres grups més nombrosos i se sortejaran regals entre totes les persones que hagin fet el recorregut, que arribin a Son Moix i que sol·licitin un 'tiquet' per al sorteig prop de l'escenari.

A l'acte de presentació, han assistit també la regidora d'Educació i Esports, Susanna Moll; el director General d'Esports de l'Ajuntament de Palma, Sergio Rodríguez; el director regional d'Onda Cero Balears, Juan Carlos Enrique; el director de Relacions Externes del Corte Inglés, Antonio Sánchez Grau; el president de la Federació de Ciclisme de les Illes , Fernando Gilet, i el seu vicepresident, Francisco Conca; el responsable de relacions externes de Coca Cua, Ricardo Muntaner, i Clifford Kreetschmer, administrador de Boxi.

En aquesta edició, IME i CaixaBank han organitzat la quarta edició de la Jornada de l'Esport Inclusiu, que s'ha dut a terme aquest dijous en Caixaforum de la mà del subcampió del món de paratriatlón, Alejandro Sánchez.

Contador