La PIMEEF considera que la falta de subministraments per la vaga a les Pitiüses ja està "solucionada"

Actualizado 16/6/2008 19:48:56 CET

EIVISSA, 16 de Juny (EUROPA PRESS)

El president de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (Pimeef), Mariano Riera, va considerar avui que la falta de subministraments detectada en les últimes jornades en alguns productes concrets a les Pitiüses, ja està "gairebé solucionada".

El màxim portaveu de l'associació empresarial va afirmar en declaracions efectuades a Europa Press que a dia d'avui els vaixells ja porten els camions "amb normalitat" carregats de fruites, carns i peixos, i que la situació també s'ha normalitzat en altres sectors com el dels forns".

Respecte a les vagues que podrien secundar els transportistes de països veïns com França va mostrar la seva confiança que aquestes "no afectin a les illes" amb la finalitat que la situació "no es repeteixi".

Sobre aquesta qüestió va enviar un missatge de tranquil·litat a turistes i residents i va agregar que si "falta qualsevol article determinat es reposaran en els pròxims dies".

Per part seva el conseller de Desenvolupament Empresarial i Treball del Consell Insular d'Eivissa, Joan Serra, va ratificar avui el compromís arribat per la institució després d'una trobada amb els portaveus del sector del transport de la Pimeef pel que elevarà a Madrid una petició formal que solucioni els problemes estructurals de l'illa en aquest àmbit.

Mayans va considerar justificades les propostes dels empresaris perquè el preu del gasoil s'ajusti a la insularitat, dins de l'aplicació del Règim Especial de les Balears, i va agregar que el Consell respondrà a una altra de les peticions dels empresaris "buscant atorgar les obres públiques des de l'illa perquè les empreses d'Eivissa puguin participar en l'adjudicació de treballs amb majors garanties".