Actualizado 29/09/2009 18:24 CET

Ple.- El Govern impulsarà cursos de formació per a les 10.000 persones sordes que hi ha a Balears

PALMA DE MALLORCA, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Parlament va aprovar avui per unanimitat una Proposició No de Llei del PSIB que preveu la creació d'un grup de treball que avaluï les necessitats formatives de les persones sordes i, per tant, planifiqui els cursos adequant-se als seus necessitats per a, així, aconseguir una millor integració laboral d'aquest col·lectiu que engloba a al voltant de 10.000 persones a Balears.

L'objectiu de la proposta és aconseguir la plena integració d'aquests individus ja que, malgrat tenir un ampli moviment associatiu, encara presenten dificultats perquè se'ls garanteixin els seus drets en àmbits com el de l'educació, la sanitat, la inserció laboral o la comunicació. Aquest aspecte, segons ha remarcat la parlamentària del Grup Mixt, Marian Suárez, els situa en una posició d'"inferioritat".

Per la seva banda, el popular Antoni Serra es va mostrar "d'acord en la part filosòfica" de la proposta però va exigir a l'executiu autonòmic "un pas més" així com que "passi a l'acció" ja que, segons ha considerat, no només no aporta "solucions efectives" a la problemàtica, sinó que, a més, el PP va presentar una iniciativa semblant en ple de l'any passat que no va comptar amb el suport dels socialistes.

Alhora, Serra va posar èmfasi que el teixit associatiu "s'està a punt de trencar" a causa de a les dificultats econòmiques que travessen i ha lamentat que quan els populars presenten "coses semblants" no rebin suport de la Cambra.

Serra va reclamar la incorporació de nous punts que feien relació, entre d'altres aspectes, a la necessitat d'aprovar un pla de promoció de l'autonomia i la comunicació de les persones sordes abans del final de la present legislatura, així com que existís una suficient dotació econòmica per al desenvolupament de diversos programes.

Tot i això, les esmenes no han estat aprovades pel PSOE ja que, segons va detallar, Margarita Mercadal ja està en marxa un programa de teleinterpretació.

Lo más leído

 1. 1

  Se filtran fotografías del cuerpo sin vida de Maradona

 2. 2

  Júpiter y Saturno sobrevivirán al Sol expandido pero no saldrán ilesos

 3. 3

  El poeta Raúl Zurita deposita en la Caja de Las Letras un facsímil con los primeros poemas de su obra 'La Vida Nueva'

 4. 4

  Ahsoka Tano revela el nombre real de Baby Yoda y su pasado en The Mandalorian

 5. 5

  El PNV defiende la armonización fiscal para el resto de España, pero mantener el concierto para Euskadi