Actualizado 02/04/2008 17:07 CET

PP afirma que l'àrea de toxicologia de l'Institut de Medicina Legal té "embalat" tot el material des de fa un any

PALMA DE MALLORCA, 2 Abr. (EUROPA PRESS) -

El diputat del grup popular al Parlament, José María Rodríguez, ha assegurat avui que l'àrea de toxicologia de l'Institut de Medicina Legal de Palma "no funciona" i té tot el material de treball i els aparells "embalats" des de fa més d'un any, i alhora va denunciar que la plantilla de forenses en el mateix no s'ha ampliat i és "insuficient" des de fa anys.

Així ho va manifestar avui durant la formulació d'una pregunta parlamentària dirigida al conseller de presidència, Albert Moragues, en què el popular va criticar també les instal·lacions de l'Institut de Medicina Legal ja que, segons va dir, aquestes "deixen molt a desitjar".

Alhora, Rodríguez també va criticar que des de fa més de dos anys totes les autòpsies hagin de ser realitzades a Palma per ordre del Ministeri, quan abans es realitzaven també a Inca i a Manacor. "Quan les competències siguin de la Comunitat Autònoma, es tornaran a fer aquestes actuacions que causen tantes molèsties als familiars també fora de Palma?" va preguntar el diputat.

En la seva resposta, Moragues va recalcar que fa un parell d'anys es va tancar una instal·lació "il·legal" a la localitat de Manacor, que segons va subratllar, comptava amb condicions "tercermundistes i de pel·lícula de terror" i que, va afirmar, "no complia ni un només requisit legal".

En aquest sentit, va assenyalar que la Llei aprovada pel PP respecte a la creació de l'Institut de Medicina Legal plantejava que aquest fora ubicat "en un lloc determinat", de manera que, segons va sostenir, el que es va fer va ser "aplicar la Llei aprovada pel PP" i posar-ho en funcionament a Palma. "L 'Institut de Medicina Legal té millors condicions ara que abans" va recalcar.

Finalment, el conseller va apuntar que, quan la Comunitat Autònoma compti amb les competències en matèria de Justícia, s'estudiaran les possibilitats que aquest organisme pugui ampliar els seus serveis en altres zones de Mallorca.