El PP demana la destitució del president de l'EBAP per les "filtracions" en la convocatòria d'oposicions

Publicado 2/12/2019 13:45:38CET
El portaveu del PP en el Parlament de Balears ,Biel Company.
El portaveu del PP en el Parlament de Balears ,Biel Company. - EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 2 des. (EUROPA PRESS) -

   El president del PP de Balears, Biel Company, ha demanat aquest dilluns a la presidenta del Govern de Balears, Francina Armengol, que "actuï amb contundència i destitueixi el president de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), Jaime Tovar, després de la recent convocatòria d'oposicions de l'Administració pública en la qual, segons ha indicat el PP, va haver-hi "filtracions".

   Així s'ha expressat aquest dilluns Company en una roda de premsa en el Parlament, on ha argumentat, també, que el Govern presidit per Armengol no ha dut a terme "ni una sola convocatòria d'oposicions que no hagi acabat sent una 'chapuza'. A més, el líder dels 'populars' ha considerat que això genera "una inseguretat absoluta als opositors que els deixa indefensos".

   D'altra banda, Company interpel·larà a la presidenta del Govern, durant el ple d'aquest dimarts, per saber si el procés de negociació que duu a terme el Govern central per a la formació d'un nou Executiu "podria afectar a Balears".

   A més, la diputada del PP a Balears Marga Durán també interpel·larà al Govern amb relació a l'empresa concessionària del transport sanitari entre illes, per saber si s'estan complint les condicions del contracte amb l'Administració autonòmica.

   Així mateix, el PP ha recordat que, als centres educatius de Balears, existeixen "un centenar de barracons" en els quals estudien, segons la formació, uns 3.000 alumnes. A més, Company ha afirmat que el Govern pretén "retallar 12 milions en infraestructures educatives" als pressupostos de la Comunitat per 2020, per la qual cosa interpel·laran al conseller d'Educació, Martí March, durant el proper ple.

   A més, la diputada Salomé Cabrera preguntarà al Govern sobre la situació dels treballadors de l'empresa Cemex un any després que s'anunciés "la recol·locació de la planta d'hidrogen".

   Finalment, el portaveu del PP ha indicat que, aquest dimarts, defensaran una PNL per reprovar les declaracions de la ministra d'Educació en funcions, Isabel Celaá, sobre l'educació concertada.

Contador