El preu de l'habitatge a Balears puja un 5,3% en el segon trimestre de 2019

Publicado 6/9/2019 10:40:45CET
Cartel de 'se vende' a un habitatge
Cartel de 'se vende' a un habitatgeEduardo Parra - Europa Press - Archivo

En comparació del trimestre anterior, el primer de 2019, els preus han pujat un 0,8% a les Illes

PALMA DE MALLORCA, 6 Sep. (EUROPA PRESS) -

Els preus de l'habitatge lliure han pujat en Balears un 5,3% en el segon trimestre de 2019 respecte al mateix període de l'any anterior, segons l'Índex de Preus d'Habitatge (IPV) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicat aquest divendres.

En comparació del trimestre anterior, el primer de 2019, els preus han pujat un 0,8% a les Illes. D'aquesta manera, l'augment dels preus de l'habitatge en Balears en aquest segon trimestre se situen en la mitjana nacional, del 5,3%, una taxa 1,5 punts inferior a la registrada en el trimestre anterior.

Per tipus d'habitatge, els preus per a la nova han augmentat un 3,7% a les Illes en relació amb l'any anterior. Si es compara amb el trimestre anterior, l'habitatge nou ha disminuït un 1,3% els seus preus.

Quant a l'habitatge de segona mà, el preu a les Illes ha augmentat un 5,4% en el segon trimestre en relació amb el mateix període de 2018; mentre que respecte al trimestre anterior s'ha produït una variació de l'1,0%.

DADES NACIONALS

El preu mitjà de l'habitatge lliure va pujar un 5,3% en el segon trimestre en taxa interanual, taxa 1,5 punts inferior a la registrada en el trimestre anterior.

Per tipus d'habitatge, el preu mitjà de les de segona mà va augmentar un 5% interanual en el segon trimestre, 1,2 punts menys que en el trimestre anterior.

En el cas dels habitatges nous, el seu preu va avançar una mitjana del 7,2% en el mateix període, més de tres punts menys que la del trimestre anterior.

En taxa intertrimestral, el preu mitjà de l'habitatge va repuntar un 1,2% entre abril i juny, enfront de l'alça de l'1,5% que va registrar en el trimestre anterior i del 2,6% del segon trimestre de 2018.

Per tipus d'habitatge, els preus de l'habitatge nou van baixar un 0,4% entre el primer i segon trimestre d'aquest any, mentre que els de l'habitatge de segona mà van augmentar un 1,4%.

En el segon trimestre d'aquest any, la majoria de les comunitats autònomes van disminuir la seva taxa anual. Així, els majors descensos es van registrar a Cantàbria, Comunitat de Madrid i Catalunya, amb descensos de 3,5, de 3,2 i 2,4 punts, respectivament.

Per la seva banda, Astúries, Galícia i la Regió de Múrcia es van anotar els majors increments en les seves taxes anuals, amb pujades d'1,3, d'1,2 i un punt, respectivament.

En taxa intertrimestral, els preus de l'habitatge van presentar taxes trimestrals positives en el segon trimestre en la majoria de comunitats autònomes.

Les majors pujades es van produir en Principat d'Astúries, Castella i Lleó i Regió de Múrcia, amb increments del 2,2%, 2,2% i 2%, respectivament. Per la seva banda, Cantàbria (-0,1%) va ser l'única comunitat on va descendir la taxa trimestral.

Contador

Para leer más