Actualizado 12/03/2008 19:37 CET

El preu mitjà de l'habitatge de segona mà a Balears es va mantenir estable durant el mes de febrer

PALMA DE MALLORCA, 12 Mar. (EUROPA PRESS) -

El preu mitjà de l'habitatge de segona mà en el mes de febrer a Balears va experimentar una lleugera pujada del 0,4 %, en una tendència a mantenir-se estable amb relació al mes anterior, a 2.618 euros per metre quadrat. Actualment, l'índex immobiliari constata un descens en el preu de l'habitatge a Balears del 5,1 % en els últims 12 mesos.

Aquests són les principals dades que apunta per a Balears l'informe del mes de febrer de l'Índex Immobiliari fotocasa.es, elaborat pel iese Business School, al qual va tenir accés Europa Press, i que reflecteix la mateixa tendència en totes les Comunitats Autònomes, assignant un preu mitjà de l'habitatge de segona mà per a tot l'Estat.

Per poblacions, en el mes de febrer Eivissa ha passat a ocupar el número 1 en el rànquing de les poblacions més cares, ja que l'habitatge se situa en 3.565 euros per metre quadrat, augmentant aquest mes el preu un 2,3 % i en l'últim any un 5,6 %.

Alhora, la segona població amb el preu d'habitatge més elevat va ser Calvià, amb 3.499 euros per metre quadrat i que en l'últim mes va enregistrar un descens del 0,9 %. A Calvià, la tendència enregistrada per l'índex és d'una progressiva moderació dels preus, tot i que si s'analitza l'evolució dels últims 12 mesos es constata una pujada del 9,2 % en el preu de l'habitatge en aquesta població.

A la capital, Palma, l'habitatge es va mantenir estable en el mes de febrer, amb una lleu pujada del 0,1 %, que va situar el preu de l'habitatge de segona mà en aquesta població en 2.637 euros. Si s'analitzen els índexs dels últims tres mesos es constata una tendència a l'estabilització de l'habitatge a Palma, ja que s'ha produït un augment del 0,2 %.

SETÈ LLOC EN EL RÀNQUING

Segons aquest informe, Balears es situa pel febrer en setè lloc del rànquing respecte a l'evolució del preu de l'habitatge, per darrere de País Basc, Catalunya, Madrid, Navarra, Aragó i Cantàbria; mentre que li segueixen Astúries, la Rioja, Andalusia, Galícia, Comunitat Valenciana, Castella i Lleó i com més distància, Castella-la Manxa, Canàries, Múrcia i Extremadura.

Les observacions del mercat portades a terme per fer l'Índex Immobiliari Fotocasa han estat analitzades estadísticament i depurades pel IESE Business School, una de les més prestigioses escoles de negocis del món i pionera a Espanya en la formació en direcció general.

El Grup Anuntis Segundamano lidera els sectors més importants dels anuncis classificats 'on-line' a Espanya. Els seus portals fotocasa.es, Infojobs.net, Segundamano.es, Coches.net. Motos.net, són els líders en les seves categories respectives. El grup gestiona 27 portals a Internet i edita 120 publicacions.