PSIB, Unides Podem i MÉS rebutgen una moció de Vox per considerar que "no té ni peus ni cap"

Publicado 3/12/2019 14:09:59CET

PP i Cs han votat a favor però han criticat el contingut de la iniciativa i El PI s'ha abstingut

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Parlament ha rebutjat amb els vots en contra de PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca una moció de Vox sobre la defensa del règim constitucional per considerar que "no té ni peus ni cap", segons les paraules dels socialistes. PP i Cs també s'han mostrat en contra de l'argumentació exposada per Vox però han votat a favor per l' "obvi" del seu contingut. El PI s'ha abstingut.

La proposta defensada per Vox tenia un únic punt en el qual es demanava que el Parlament instés el Govern a comprometre's amb els interessos generals, l'unitat i permanència d'Espanya, respectar l'ordre constitucional i la democràcia, assegurar el normal funcionament de les institucions i la vigència de l'Estat de Dret, basats en la Constitució i en l'Estatut d'Autonomia.

El diputat del PP, Juan Manuel Lafuente, ha expressat el seu vot a favor doncs el text de la moció és "obvi", però ha demanat que es fugi "d'exageracions i excessos verbals" i ha dit que qui vulgui una "Espanya unida i plural" podrà comptar amb el seu suport

Pel seu costat, el diputat de Cs, Juan Manuel Gómez, el grup del qual també ha votat a favor, ha dit que la proposta de Vox "no aporta res", suposa una "greu irresponsabilitat" i resta temps per realitzar altres debats necessaris. Així mateix, ha censurat que "la formació assumeix el rol del Tribunal Constitucional i diuen qui és constitucionalista i qui no".

El diputat del PI, Josep Melià, a dit que Vox "no comparteix ni la Constitució ni l'Estatut d'Autonomia" i ha remarcat que "l'estat autonòmic és part fonamental de la Constitució de 1978, tant en el títol 8, com en el 2, que "reconeix el dret de les nacionalitats i les regions". A més, ha dit que la moció "dóna a entendre" que el Govern no està compromès.

Pel seu costat, el portaveu d'Unides Podem, Alejandro López, ha demanat que no s'usi la CE com a "arma llancívola" i ha assenyalat que la moció està "buida de contingut" amb l'objectiu de "treure rèdit mediàtic des de la crispació". "És una moció presentada per fer 'xou'", el que que ha qualificat de "absurd".

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha intervingut des del seu escó de manera breu i ha dit que no debatran la moció doncs es planteja un debat "estèril" que cerca "la confrontació i la divisió i atenta contra la pluralitat".

La diputada del PSIB, Pilar Carboner, s'ha expressat en un sentit similar i ha assegurat que la moció "no té ni peus ni cap" i ha dit que les polítiques de Vox "fomenten la divisió i l'odi". "No tolerarem la seva intolerància", ha asseverat.

En la seva última intervenció, Campos ha revelat que el text de la seva iniciativa forma part "del discurs del Rei Felipe VI del 3 d'octubre de 2017 en defensa del Règim Constitucional" i ha argumentat la necessitat de la seva proposta doncs el que està passant a "Catalunya es pot estendre a Balears" ja que en el Govern, segons ha dit, hi ha "comunistes i separatistes".

"Estem en una cruïlla que afecta a Balears i a Espanya però més a Balears doncs està més afectada per la deriva pancatalanista que defensa el Govern", ha dit.

Campos ha conclòs que "Balears ha de triar entre règim democràtic i entre els qui volen acabar amb això per implantar repúbliques somiades, fantàstiques i totalitàries".

Contador

Para leer más