La reunió entre SFM i el comitè d'empresa finalitza sense acord i es mantenen les aturades per a aquesta tarda

Actualizado 18/6/2008 20:53:39 CET
Actualizado 18/6/2008 20:53:39 CET

La reunió entre SFM i el comitè d'empresa finalitza sense acord i es mantenen les aturades per a aquesta tarda

PALMA DE MALLORCA, 18 de juny (EUROPA PRESS)

La reunió entre SFM i el comitè d'empresa va acabar aquesta tarda sense acord, pel que es manté l'atur de dues hores (de 19 a 21 hores) fixat per a la tarda d'avui, tot i que les parts van acordar reunir-se un altre cop demà per reprendre les converses i tractar de assolir un consens.

En declaracions a la premsa, el president del comitè d'empresa de SFM, Alejandro Hoyas, va explicar, després de finalitzar la reunió que es va prolongar per un espai de temps de sis hores, que els nous torns establerts per l'empresa i que van entrar en vigor dissabte passat segueix sent un dels principals esculls.

Tot i això, es va mostrar confiant a poder assolir un acord amb l'empresa demà, que haurà de dir si accepta la proposta presentada pels representants dels treballadors. En cas afirmatiu, els sindicats convocaran una assemblea i es comunicarà als utilitzats el fi de les aturades, previstos per als dies 20, 24, 26 i 28 d'aquest mes.

En aquest sentit, Hoyas va afirmar que l'empresa no ha pogut concretar l'hora de la reunió de demà, però va destacar que espera poder donar "bones notícies com més aviat" als usuaris d'aquest servei que estan patint les conseqüències de les "diferències" entre treballadors i empresa.

D'altra banda, va postil·lar que, per part de l'empresa, ha d'existir un compromís i la voluntat per poder consensuar uns gràfics, horaris, "adequats i lògics" que afectin a tots els treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

Per la seva banda, el gerent adjunt de SFM, Bartomeu Gual, va explicar que després de la primera reunió mantinguda amb el comitè d'empresa, s'ha concretat un calendari de reunions en les quals s'estudiaran tots els temes del conveni col·lectiu, i que s'allargaran fins que es reobri el Metre de Palma.

Pel que fa a les reunions, Gual va afirmar que la setmana que ve es debatrà sobre la plantilla, i va expressar que "és clar" que s'ha d'ampliar. En aquest sentit, va assenyalar que s'acudirà a la borsa d'interins, i en concret es tindrà els auxiliars d'operacions, perquè cobreixin les vacants que avui ara mateix, fins que es convoquin les corresponents oposicions.