El Servei d'Emergències 112 intervé en 422 incidents relacionats amb l'estiu durant juny i juliol

Actualizado 4/8/2008 19:18:41 CET
Actualizado 4/8/2008 19:18:41 CET

El Servei d'Emergències 112 intervé en 422 incidents relacionats amb l'estiu durant juny i juliol

PALMA DE MALLORCA, 4 Ago. (EUROPA PRESS) -

El Servei d'Emergències 112 ha intervingut en un total de 422 incidents durant els dos últims mesos, dels quals 67 van ser ferits a les platges i vuit van ser morts per ofegament. Alhora, el SEIB va ser alertat en 139 ocasions per presència de meduses.

En un comunicat, la Direcció General d'Emergències va destacar que el Servei va prendre part en 50 incidents relacionats amb les embarcacions que van tenir problemes a la mar.

Alhora, la muntanya i l'excursionisme van generar intervencions per part del SEIB 112 durant aquests dos mesos; així, hi va haver 59 incidents relacionats amb assistències a la muntanya, dos per ferits i 16 per rescats i recerques.

Pel que fa a la informació per illes, cal destacar que a les platges de Mallorca es van atendre 35 ferits i 11 que van ser reanimats, mentre que es van atendre cinc persones ofegades que van morir.

A Eivissa, es van atendre 13 ferits i un ofegat; alhora, Menorca va registrar 18 casos de ferits, un d'ofegament i dos d'ofegament però amb resultat de mort. Finalment, a les platges de Formentera va atendre a un ferit.

La Direcció General d'Emergències (DGE) té en marxa una campanya informativa de consells d'autoprotecció dirigida a la població resident, així com a turistes sota el lema 'Illes Balears segures'.

Alhora, en col·laboració amb les direccions generals de Pesca i Mar, i amb els centres de busseig i d'activitats subaquàtiques, la DGE està treballant per incrementar la prevenció i la informació pel que fa a les activitats subaquàtiques amb l'objectiu d'intentar reduir el nombre d'incidents. Actualment, té en marxa diverses accions comunicatives i de protocol d'actuació.