25 de febrer de 2020
 
Actualizado 16/6/2008 20:09:06 CET

El servei de teleassistència va donar cobertura a 539 usuaris de les Pitiüses el 2007

EIVISSA, 16 de Juny (EUROPA PRESS)

El servei de teleassistència va donar cobertura a 539 usuaris de les Pitiüses el 2007, una xifra que suposa un increment del 27,42% respecte a 2006, en el total de 465 domicilis que compten amb aquest dispositiu a l'illa, segons va exposar avui el cap de secció dels Serveis Socials del Consell Insular, Bartolo Riera.

Pel que fa a l'edat dels usuaris, Riera va matisar que el 57% de les persones que compten amb aquest servei són majors de 80 anys, tot i que també s'atén a persones amb edats inferiors que presenten problemes de salut o que tenen reconeguda alguna minusvalidesa.

A Eivissa es van rebre un total de 16.237 trucades durant el passat exercici de les quals 8.266 es van traduir en actuacions, 129 de les quals es referien a emergències. El cap de Serveis Socials va destacar, a Europa Press, que a través de la teleassistència la persona que viu sola pot disposar a ca seva d'un terminal connectat 24 hores amb una central, perquè "simplement prement un botó que pot portar penjat" es pugui comunicar de manera directa amb els responsables del servei.

Alguna cosa que per a Riera "dóna gran seguretat" a moltes persones més grans que poden romandre en els seus domicilis, i que, en ocasions criden només per tenir contacte amb altres persones.

Aquest és un servei personalitzat ja que una vegada que s'efectua la cridada es coneixen tots els detalls de l'usuari com habitatge, familiars, recursos a mobilitzar, grau de dependència o patologies, va esgrimir. Riera va destacar que per als beneficiaris el servei és gratuït perquè aquesta finançat en un conveni amb l'Imserso i la Federació Espanyola de Municipis i Província.