Actualizado 02/04/2008 14:05 CET

Tres explotacions d'àrids de les Balears organitzen actes demà pel Dia dels Arbres i els Àrids

PALMA DE MALLORCA, 2 Abr. (EUROPA PRESS) -

Un total de 46 explotacions d'àrids, tres d'elles de les Illes han organitzat una sèrie d'activitats amb motiu del Dia dels Arbres i dels Àrids que se celebrarà demà, dijous, dia 3, on hi ha previst que participin 3.500 escolars.

En nota de premsa, l'Associació Nacional d'Empresaris Fabricants d'Àrids (ANEFA) va estimar que 4.107 arbres seran plantats pels escolars procedents de centres docents de 13 Comunitats Autònomes, entre elles Balears, i 23 províncies.

En aquesta jornada està previst que hi participin prop de 3.500 escolars de tota Espanya, que visitaran les explotacions d'àrids del seu entorn més pròxim, acompanyats pels empresaris i representants del sector, autoritats de l'Administració local i autonòmica, directius i professors dels centres docents i mitjans de comunicació.

El Dia dels Arbres i els Àrids és una iniciativa de les empreses fabricants d'àrids perquè els col·legis de les proximitats puguin fer, com activitat complementària, una visita a un planter o a una gravera on els escolars aprendran a cuidar el medi ambient, plantant arbres, coneixeran quines màquines s'usen per extreure les roques i produir àrids, descobriran la importància que té l'arena i la roca triturada en la seva vida quotidiana i participaran en un concurs nacional de dibuix.

La distribució d'explotacions participants per províncies és la següent: Balears (3), Astúries (2), Àlaba (1), la Rioja (1), Lleó (1), Valladolid (1), Salamanca (1), Sòria (1), Saragossa (4), Terol (3), Barcelona (2), Madrid (5), Càceres (3), Guadalajara (1), Toledo (1), València (3), Alacant (2), Sevilla (2), Cadis (3), Màlaga (1), Jaén (2), Almeria (1) i Las Palmas (2). En total, 23 províncies espanyoles obren les seves explotacions als escolars.