El TSJIB encarrega a la Policia una prova pericial per esbrinar si es va accedir als mòbils confiscats a periodistes

Qüestionen que Florit encarregués un informe sobre com és van investigar als periodistes
ISAAC BUJ/EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 24/4/2019 14:49:35CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Abr. (EUROPA PRESS) -

La magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) Felisa Vidal ha acordat practicar una prova pericial per determinar si els mòbils i ordinadors confiscats a dos periodistes que cobrien el 'cas Cursach' van ser examinats, en el marc de la querella per presumpta prevaricació contra el jutge instructor del cas, Miguel Florit.

La pericial serà el proper 13 de maig a la seu de la Prefectura Superior de Policia a Balears, i ha recaigut en la Policia Científica, segons la decisió de la magistrada que s'ha notificat aquest dimecres.

L'objectiu és que la Científica elabori un informe tècnic sobre si "hi ha hagut o no obertura, accés o còpia" dels equips en el període des que es va produir la confiscació fins que els agents de la Policia Nacional van lliurar els dispositius al secretari judicial del Jutjat d'Instrucció número 12 l'endemà.

Seran objecte de la prova tots els equips requisats: el mòbil personal del periodista de 'Diari de Mallorca' Kiko Mestre; el mòbil personal i un pendrive de la periodista d'Europa Press Blanca Pou; i dos ordinadors sobretaula propietat de l'agència de notícies.

La magistrada ha inclòs en la seva resolució una instrucció perquè s'adverteixi expressament el grup" de la Policia Científica que l'actuació "haurà de dur-se a terme amb les precaucions tècniques necessàries per salvaguardar el secret professional" periodístic en manipular els dispositius. A més, els propietaris podran estar presents durant el desenvolupament de la pericial.

Para leer más