22-M.- PSM-IV-ExM promet "continuïtat" en les polítiques de transport públic i ampliar diverses línies ferroviàries


Biel Vicens, Toni Verger, Biel Barceló Y Fina Santiago
EUROPA PRESS
Actualizado 28/4/2011 16:25:27 CET

Estudien la possibilitat d'allargar la línia de metro fins al ParcBit i l'Hospital de Son Espases

PALMA DE MALLORCA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

La coalició formada pel PSM-IniciativaVerds-Entesa per Mallorca (PSM-IV-ExM) ha promès "continuïtat" en les polítiques de transport públic iniciades durant aquesta legislatura i, a més, ha mostrat la seva intenció d'ampliar la xarxa ferroviària de Sa Pobla fins al municipi d'Alcúdia, així com d'estendre la línia de Manacor-Artà fins a Cala Rajada.

El candidat de PSM-IV-ExM al Govern, Biel Barceló, acompanyat per altres membres de la coalició com Fina Santiago, Biel Vicens o Antoni Verger, després de fer un petit balanç sobre les millores assolides durant aquesta legislatura en matèria de mobilitat, ha remarcat la importància d'arribar a aquests dos nuclis turístics com són Alcúdia i Cala Rajada.

A més, ha revelat que també estan estudiant la possibilitat d'allargar la línia de metro fins al ParcBit i l'Hospital de Son Espases, així com d'iniciar les tramitacions de tota la línia de Mitjorn, que connectaria diferents municipis com Campos, Felanitx, Ses Salines o Santanyí. Tot i això, de moment es tracta de projectes que es troben en estudi.

"És evident que per ser un país modern, avançat en temes de mobilitat no podem parar tot el que s'ha començat en temes de xarxa ferroviària". Tot i això, aquestes actuacions es deuen "complementar" també amb altres intervencions relacionades amb "altres modalitats alternatives" a l'"ús exclusiu" del cotxe com són les relacionades amb el carril bici.

Barceló ha posat èmfasi al "gran esforç" practicat per l'actual Govern en matèria de transport col·lectiu, que ha derivat en un increment del 16% en les xifres de passatgers (i del +27% en els de tren). Per aquesta raó, ha advocat per continuar amb el treball desenvolupat i "seguir amb aquestes millores iniciades en la xarxes ferroviàries i d'autobusos".

Alhora, ha subratllat l'increment de freqüències i horaris tant en les línies de tren com d'autobusos, així com l'"abaratiment importantíssim" de les tarifes, que ha situat a Balears com la comunitat amb els preus més "competitius i barats" de l'Estat.

"No ens podem quedar aquí i deixar que tot el treball iniciat no continuï", ha incidit el candidat de la coalició, qui, a més, referint-se a l'ampliació de la línia fins a Alcúdia ha assenyalat que actualment s'està executant la línia de Manacor a Artà, que es preveu que conclogui en el pròxim any.