22-M.- UPyD té 25.000 euros per a la seva campanya electoral a Balears


Actualizado 28/4/2011 18:05:24 CET

Exigeix conèixer quant es gasten la resta de partits en organitzar actes electorals

PALMA DE MALLORCA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

Unión, Progreso y Democracia (UPyD) ha revelat que té 25.000 euros per organitzar actes de campanya i precampanya a Balears, fons que procedeixen de les quotes que paguen els afiliats i d'un crèdit contret pel partit a nivell nacional.

El cost de la campanya a nivell nacional puja a 1,2 milions d'euros, una quantitat que els "grans partits" poden consumir en "quatre o cinc actes", segons ha assegurat el candidat d'UPyD al Parlament, Juan Luis Calbarro, qui ha recordat aquest dijous que el seu és l'únic partit a les illes que ha fet públics els seus comptes.

Per aquesta raó, UPyD reclama conèixer el cost dels actes de campanya que celebren els partits polítics els caps de setmana, amb l'objectiu de saber "quant costen als ciutadans" els "circs" electorals.

UPyD ha exigit als partits que diguin quant estan gastant-se en la precampanya i ha recordat que els diners que destinen els partits procedeix "majoritàriament dels impostos dels ciutadans", pel que considera exigible que coneguin aquesta informació.

Per Calbarro, el ciutadà no comprèn "semblant dispendi" i es pregunta per la utilitat de pagar de la seva butxaca uns mítings "caríssims" als quals només assisteixen els "ja convençuts".