Antich apel·la al "màxim consens" amb l'escola concertada i assegura que es treballa per "el que els correspon"


Actualizado 19/5/2008 17:03:32 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

El president del Govern, Francesc Antich, va apel·lar avui al "màxim consens" entre l'Administració i els centres d'ensenyament concertat, així com amb altres col·lectius de l'educació i la sanitat, en reconèixer que es tracta d'àmbits que necessiten millores en les seves condicions, tot i que ha afirmat que l'executiu treballarà per oferir-los "el que els correspon" mitjançant acords que puguin complir-se "en el temps".

Després de la presentació de 'l'Atles geogràfic i històric de Balears', Antich va assegurar que el seu gabinet és conscient de les necessitats dels col·lectius afectats i va assenyalar que la seva "màxima" voluntat és resoldre "tots els seus problemes".

Tot i això, va recordar que es tracta de qüestions que "vénen de molt endarrera" i que s'han presentat al mateix temps, referint-se a les mobilitzacions de metges i professors. El cap de l'Executiu va recalcar així la necessitat de dialogar i d'arribar al "màxim", al·ludint a la "difícil" situació actual per l'herència rebuda de l'anterior Govern del PP, "que no ha estat la millor", unida al "mal" finançament així com "l'important" alentiment econòmic que afecta a diferents sectors de les illes.

Antich va emfatitzar finalment que s'ha d'actuar amb "molta mesura" i complint els acords, després de ser preguntat per la reunió que demà mantindrà la Conselleria d'Educació i Cultura amb els sindicats UGT, STEI, CCOO, FSIE i USO, com representants de l'ensenyament concertada a les illes, amb l'objectiu d'abordar les reivindicacions d 'aquest col·lectiu.

L'objectiu de la trobada és presentar, per part del departament dirigit per Bàrbara Galmés, una proposta que posi fi a la vaga convocada pels dies 5 i 11 de juny per reclamar l'equiparació dels sous dels professors que treballen a l'escola concertada amb els docents interins de la pública. D'aquesta manera, s'estudiarà si és possible consensuar una proposta, de cara a presentar-la a la Taula Sectorial en què hi participen patronal i sindicats.