Asprom iniciarà accions contra les institucions de les illes que no compleixen la Llei d'Accessibilitat


Actualizado 19/5/2008 21:15:20 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de Maig. (EUROPA PRESS)

L'Associació Balear de Persones amb Discapacitat Física emprendrà accions legals contra les institucions que no compleixen la Llei de millora de l'accessibilitat en espais i edificis d'ús públic, la qual preveu una moratòria perquè els edificis s'adaptin a la norma, i termini de la qual expira, després de quinze anys, dimecres 21 de maig.

Així ho va expressar en declaracions a Europa Press el també president de la Unió d'Associacions i Centres d'Assistència de Minusvàlids de les Balears (UNAC), Manuel Zafra, qui va afirmar que des de les institucions "s'està incomplint de manera generalitzada" la llei i va confirmar que interposarà les denúncies que calguin perquè es compleixi la legislació vigent.

Zafra va explicar que porten més de 15 anys lluitant perquè s'eliminin les barreres arquitectòniques que segueixen presents en molts dels edificis públics de les illes, com, sense anar més lluny, el de la Conselleria de Mobilitat, el qual, va afirmar, no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda, tot i que "com aquest, n'hi ha molts més", va postil·lar.

En el referent a la Llei de millora de l'accessibilitat, va considerar que primer ha de ser "la pròpia administració" qui la compleixi, perquè després ho facin les altres entitats, empreses i comerços de les illes, i va destacar que les denúncies que s'interposaran s'acordaran "d'un comú acord" entre totes les entitats de discapacitats de les Balears.

Pel que fa a la resposta donada per les institucions, Zafra va considerar que si bé "s'ha de deixar un marge d'actuació" a l'administració, va insistir que no és normal que "ens toregin d'aquesta manera, doncs porten anys demanant que es faci alguna cosa sobre aquesta qüestió".

El president d'Asprom va lamentar que dimecres que ve resultarà evident que queda molt per fer i, per aquesta raó, va etzibar, "denunciarem al Govern, si fa falta", perquè és el que en major mesura "s'ha de comprometre". "Porten anys prometent millores, però mai es fa res", va lamentar Zafra.