Calvo recalca que busca el "consens màxim" en els projectes municipals per millorar Palma des de l'interès general


Actualizado 24/2/2009 18:12:50 CET

MADRID, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, ha afirmat avui que "des del primer dia" l'equip de govern municipal té la voluntat d'arribar "al màxim consens possible" en els projectes que realitzi el consistori, per a la qual cosa ha expressat que totes les aportacions són rebudes per l'Ajuntament amb l'objectiu "millorar la ciutat des de l'òptica de l'interès general".

Calvo es va pronunciar així a la sortida de la Comissió Executiva de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) d'acord amb les protestes veïnals sobre la rehabilitació dels habitatges de Camp Redó, l'eix cívic de Blanquerna i la construcció provisional del Servei d'Atenció i Promoció Sociolaboral (SAPS) al Molinar. En aquest sentit, ha apuntat que "tot el que siguin aportacions per part dels veïns, de persones afectades de manera més directa es tendran en compte", va exposar l'alcaldessa de Palma.

La primera edil palmesana ha subratllat que la intenció de l'Ajuntament és plantejar les mesures on "els acords siguin més grans que les discrepàncies i sense cap temor a reconèixer el que puguin ser possibles errors". Tot i això, Calvo ha dit que l'equip de govern també presenta la "voluntat fèrria" de de cara a "treballar per un model de ciutat que creiem il·lusionant i que va a propiciar un canvi bo per a tots".

Com a mostra d'aquesta actitud de diàleg, el 28,7% de proposicions de l'oposició que han estat aprovades o transaccionades en sessió plenària de l'Ajuntament amb l'arribada del nou equip municipal, respecte del 10,9% amb la qual es va tancar l'etapa de la popular Catalina Cirer al capdavant del consistori, segons es va especificar des de l'Ajuntament.

A més, demà es farà la tercera reunió de la Comissió Tècnica relativa a l'eix cívic Blanquerna, un organisme en el qual tenen presència comerciants, veïns i oposició per abordar les propostes sobre el model a consensuar.

"SEGUIR ENDAVANT AMB L'OPINIÓ DE TOTS"

Calvo també es va referir a la sol·licitud del PP relativa a paralitzar alguns d'aquests projectes per precisar que la seva posició és "seguir endavant comptant amb l'opinió de tots" i ha recordat que existeixen també "altres mandats del ple en el qual des de principis de la legislatura en els quals es va instar a no paralitzar moltes coses".

"Com més siguem els que construïm els projectes millor, però el que no podem fer és paralitzar", ha assegurat la primera edil per detallar, a més, que l'actual conjuntura econòmica és "complicada" i en què és "molt important el poder invertir en obra pública", aspecte per al que l'executiu central ha facilitat una inversió de 8.000 milions d'euros als ajuntaments.

Per aquesta raó, Calvo ha dit que davant aquesta situació cal l'esforç de tots per materialitzar projectes que "a més de generar ocupació i mantenir el dinamisme econòmic", suposin "una millora de la ciutat".

Finalment, l'alcaldessa de Palma va manifestar, sobre el projecte del tramvia, que la reivindicació del Govern és intentar aconseguir la inversió pugui ser assumida pel govern Espanyol al 100%, i que per part de l'Ajuntament tenen el seu suport perquè "pugui materialitzar-se".