Canàries i Balears fan "front comú" per defensar les taxes portuàries dels arxipèlags


Actualizado 9/4/2008 15:56:14 CET

SANTA CRUZ DE TENERIFE, 9 d'abril (EUROPA PRESS)

Els representants de l'àrea de Transport del Govern Canari i del Balear coincideixen en què cal fer un "front comú" perquè Espanya mantingui les taxes portuàries en els dos arxipèlags així com Ceuta-Melilla, després de l'anunci de Brussel·les d'una denúncia contra Espanya per les diferències respecte la resta de ports la Unió Europea.

Els membres de sengles governs van fer aquesta valoració a una reunió conjunta celebrada avui a la seu de la Conselleria de Transports de l'executiu canari a Santa Cruz de Tenerife, on van posar sobre la taula problemes comuns en matèria de Transports que comparteixen els arxipèlags.

El conseller José Ramón Hernández va assenyalar que "si bé la situació de les Balears respecte a la Península és més pròxima, també tenen problemes a l'hora del trasllat de mercaderies, així com la seva experiència en la instal·lació de trens, projecte al qual Canàries ara s'afronta".

Va subratllar que la posada en comú permetrà donar cobertura als assumptes i veure de quina manera es pot donar solució.

En aquesta mateixa línia, la directora de Transport Aeri i Marítim del Govern de les Balears, Joana Mengual, va indicar que "Canàries porta molt temps amb una àrea de serveis públics que per nosaltres és nova". Ha reconegut que es comparteixen coses comunes i s'enfronten amb una situació semblant "la necessitat d'ampliar ports i aeroports per al trasllat de mercaderies sense que afecti a la indústria turística que és la nostra principal font d'ingressos".

Tant Hernández com Mengual es van mostrar decidits a recolzar les actuals taxes portuàries insulars. Van considerar que caldrà defensar la posició "fins que s'entenguin les singularitats territorials", va concloure Mengual.