El Consell crea una xarxa activa d'oferta cultural a Mallorca


Actualizado 19/5/2008 21:35:29 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

El director insular de Cultura, Maties Garcias, ha anunciat avui que la Direcció Insular de Cultura ha constituït una xarxa activa d'oferta cultural per a Mallorca amb l'objectiu d'oferir des del Consell als consistoris de l'illa la possibilitat de disposar d'una àmplia oferta cultural durant tot l'any i que abraci tots els àmbits de la cultura, des de l'art a la música, el teatre o la literatura i el cinema.

Així, ho va donar avui a conèixer Garcias, qui va destacar que aquesta xarxa pretén la promoció d'activitats culturals, però també ser un espai de trobada i reflexió amb els ajuntaments per conformar una política d'actuacions compartides.

Així, la xarxa s'estructurarà a partir d'una pàgina web que previsiblement es posarà en funcionament a finals del mes de juliol i a través de la qual els ajuntaments que hi participin i amb el Consell, i la institució amb aquests, podran tenir un contacte ràpid, directe i fluid. La pàgina web tindrà l'agenda d'activitats i amb un espai de debat sobre un tema cultural d'interès.

Alhora, serà a través d'aquesta web que els ajuntaments de Mallorca podran accedir a les activitats, conèixer els detalls del projecte i les característiques tècniques o les condicions del préstec, en el cas d'una exposició.

Entre les activitats que actualment s'ofereixen, es troben les exposicions 'No més noma' de Carles Domènech; 'Botigues de Palma', de fotografies de Jaime Gual; la col·lectiva 'Noves presències 2007', 'Camuflatges', de Laura Marte i 'Blai Bonet: instants creatius'. En l'àmbit musical, s'ofereixen concerts de la Shola Cantorum de Mallorca i en el literari, presentacions de llibres com 'El color' de Blai Bonet, fa poc editat pel Consell en la col·lecció 'Mixtàlia'.

Finalment, els pobles podran sol·licitar l'estand de Jaume I, dissenyat amb motiu de la commemoració dels 800 anys del naixement del rei En Jaume.