PALMA DE MALLORCA 11 Mar. (EUROPA PRESS) -
El Consell Regulador de la Sobrassada de Mallorca col·laborarà amb l'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) per definir les característiques que han de complir els envasos utilitzats en la conservació de la sobrassada, a fi de mantenir les seves propietats de gust, olor, aspecte i tacte durant més temps, allargant la seva frescor, segons ha informat Aimpla] en un comunicat.
Així, segons ha assenyalat Sergio Giménez, responsable de la línia d'envàs i embalatge d'Aimplas, els envasos tenen un "paper fonamental" en la conservació dels aliments, i a través d'aquesta col·laboració "definirem uns criteris per mantenir les característiques pròpies de la sobrassada de Mallorca durant el temps que roman el producte envasament".
De la mateixa manera, es pretenen evitar els problemes associats a la pèrdua de qualitat del producte com l'aparició de fongs i de floridura.
Per a aconseguir-lo, Aimplas ha estudiat els efectes de degradació de l'aliment i s'han establert uns nivells mínims exigibles de propietats que han de tenir els envasos per a la conservació de la sobrassada.
El Consell Regulador, per part seva, és l'encarregat de mantenir les característiques essencials de la sobrassada de Mallorca i controlar el compliment dels requisits de producció, elaboració, curat i etiquetatge del producte. A través d'inspeccions periòdiques a les empreses, la sobrassada és sotmesa a rigorosos exàmens, físics, químics i sensorials amb la finalitat de garantir les seves extraordinàries qualitats.
A més, el Consell ha aconseguit l'acreditació ENAC que suposa el reconeixement de la seva competència tècnica, així com la independència, imparcialitat i objectivitat en la certificació que realitza. Amb aquesta acreditació aquest organisme passa a ser el segon Consell Regulador acreditat d'Espanya i el primer en el sector de productes carnis.