David Meca i 22 nedadors cobriran la distància que separa Eivissa d'Alacant per lluitar contra el càncer


Actualizado 5/7/2011 20:32:00 CET

EIVISSA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

El nedador campió del món David Meca i 22 nedadors travessaran aquest dimecres, malgrat l'anunci de temporal, els 180 quilòmetres de mar obert que separen la platja de Postiguet d'Alacant i Eivissa, des d'on partiran del Club Nàutic de Sant Antoni.

La iniciativa té com a objectiu contribuir a la lluita contra el limfoma (càncer). Els nedadors, les edats dels quals estan compreses estan entre els tretze i els quaranta anys, cobriran la distància fent relleus d'una hora.

L'organització estima que a Espanya es produeixen poc més de 5.000 casos d'aquest tipus de càncer a l'any i que al voltant d'un milió de persones a tot el món viuen, actualment, amb un limfoma.

Entre els esportistes que han assumit aquest repte solidari es troba Víctor Rodríguez, de 36 anys, qui fa un any es va recuperar d'aquesta malaltia i que ara és delegat de l'Associació Espanyola d'Afectats per Limfoma (AEAL) a Múrcia.

El delegat d'AEAL ha explicat en un comunicat que, "tot és possible en aquesta vida si t'ho proposes", i alhora ha assenyalat que "la causa principal" d'aquest esdeveniment és "manar un missatge a tots aquells que estan travessant el que jo he passat fa poc i que vegin que d'això se surt".

Rodríguez reconeix que tant ell com la resta dels nedadors porten diversos mesos de preparació en piscina i mar obert per poder assumir aquesta distància amb solvència, ja que hauran de nedar "uns tres quilòmetres per sessió".

"Els relleus els organitzarem segons potencial i estat de forma de cada nedador, tot haurem de fer entre 10 i 20 quilòmetres per persona", ha afegit el delegat d'AEAL.

Els participants en el Repte AEAL comptaran amb el suport desinteressat de caiacs del Club Gurugukayak de Benicarló, que acompanyessin als nedadors durant els tres dies i dues nits que dura el repte.