Els ciutadans de les Balears estan disposats a pagar fins a 30.000 euros més per un pis que fa quatre mesos


Actualizado 20/10/2010 16:33:07 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

Els ciutadans de les Balears estan disposats a pagar fins a 30.000 euros més per un habitatge que fa quatre mesos, de manera que l'immoble tipus que desitgen els futurs propietaris costa entre 165.000 i 180.000 euros, té 90 metres quadrats i disposa de 3 habitacions, mentre que entre març i maig d'aquest any, busquen pisos d'entre 135.000 i 150.000 euros.

Així ho posa de manifest un informe de pisos.com, que revela que, pel que fa al lloguer, l'habitatge més buscat entre els ciutadans de les illes té 70 metres quadrats, dos dormitoris i una renda mensual d'entre 400 i 500 euros. L'única diferència amb el període passat (març-maig) és que abans les recerques se centraven majoritàriament en pisos de 60 metres quadrats i tres dormitoris, mentre que ara prefereixen habitatges un poc més grans, si bé el pressupost de renda segueix i han estat el mateix.

Per al director general de pisos.com, Miguel Ángel Alemany, aquest moviment a l'alça registrat a Balears a l'hora de buscar un pis de compra "fa mirar amb optimisme al futur del sector".

"Les baixades que porten acumulant els preus d'oferta han despertat l'interès de la demanda", ha assenyalat Alemany, qui considera una "excel·lent notícia" el progressiu acostament entre les postures de venedors i compradors.

Per a Alemany, que la quantitat de diners que es plantegen invertir els espanyols a adquirir un immoble no s'hi hagi modificat, suggereix que "els usuaris que visiten pisos.com cada vegada tenen més clares les seves expectatives i són conscients de fins on poden arribar".

De cara a final d'any, segons la seva opinió, la negociació serà la clau, tenint en compte que "el final de la deducció per compra accelerarà les operacions, però és important buscar un acord que satisfaci a les dues parts".