Els comerços de Palma estaran oberts fins a mitjanit els dijous amb la tercera edició del 'Palma Dijous Nit'


Actualizado 5/7/2011 16:51:35 CET

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

Els comerços, bars i restaurants de Palma romandran oberts fins a la mitjanit cada dijous a partir del pròxim 7 de juliol amb l'arribada de la tercera edició del 'Palma Dijous Nit', iniciativa amb la qual es pretén revitalitzar el centre de la capital balear durant els mesos d'estiu.

La iniciativa ha estat presentada al casal Solleric per la regidora de Comerç, Treball i Joventut de Palma, Esperança Crespí; el tinent de Cultura i Esports, Fernando Gilet; i el president de Afedeco, Bartomeu Servera, entre d'altres representants del sector.

L'Ajuntament de Palma ha organitzat un programa d'activitats per a promocionar el comerç tradicional i les activitats culturals a la ciutat. Per a això, des d'aquest dijous i fins al mes de setembre vinent, els comerços, bars, restaurants, museus i galeries d'art, entre d'altres establiments, romandran oberts fins a la mitjanit dels dijous.

El president de la patronal del petit comerç ha considerat necessari fer un canvi de tendència a la ciutat per acostumar a residents i turistes que els locals comercials estiguin oberts fins a més tard durant el període d'estiu amb l'objectiu de dinamitzar l'economia i mostrar millor Palma.

Servera ha lamentat que aquest iniciativa sigui presentada com "una notícia" ja que, segons la seva opinió, en una ciutat turística com Palma aquest tipus d'activitats haurien de ser "alguna cosa normal".

Així, ha fet una crida als comerciants als quals ha demanat que "facin l'esforç necessari" per aconseguir que funcioni tot el sector i es contribueixi així a remuntar l'economia.

Gilet, per part seva, ha destacat que aquest tipus d'iniciativa és un exemple del qual serà "l'esperit" del govern de Mateo Isern, en el sentit que la seva intenció és treballar de la mà del sector privat.

El tinent d'alcalde ha apuntat, a més, que des de la Regidoria de Cultura també s'aposta per la dinamització de la ciutat, per al que s'han inclòs dins del programa cultural 'Viu l'Estiu' una sèrie d'activitats que es realitzaran en espais públics cada dijous fins al mes de setembre.

Així, ha assenyalat que per als pròxims dos dijous estan previstes les actuacions, que es realitzaran en diferents punts del centre de Palma, de la Coral Federativa Juvenil de Palma, la Coral Orfeó Mayurqa, una actuació de ball de bot amb la revetla de Sant Antoni, Mallorca Saxofon Quartet i els solistes de l'orquestra Simfònica.

Alhora, durant els dijous també estaran oberts al públic fins a les 23.30 hores la Seu de Palma, l'Ajuntament, el Casal Solleric, la Llotja, la Fundació Sa Nostra, la Fundació La Caixa, així com les galeries AIGAB, Art Palma i Palma Art Contemporani.