Els hotelers demanen al Govern un pla contra l'explotació turística d'habitatges i apartaments


Actualizado 5/7/2011 20:38:11 CET

El Govern pretén tenir en dos mesos l'esborrany de la nova Llei General Turística

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

Representants dels hotelers de Mallorca han realitzat aquest dimarts diferents demandes al conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado, entre les quals destaca la creació d'un pla que lluiti contra l'explotació turística d'habitatges i d'apartaments, o el desenvolupament urgent d'infraestructures desestacionalitzadores.

Després que aquest dilluns el sector demanés en una reunió al president del Govern, José Ramón Bauzá, mesures com la recuperació de la seguretat jurídica, o la potenciació de la connectivitat de l'aeroport de Palma mitjançant la seva conversió en hub, l'Assemblea de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), en què han participat representants de 26 associacions, ha mantingut un altre reunió amb el responsable autonòmic en matèria turística.

Durant la reunió, els empresaris han reclamat una actualització i manteniment de les zones turístiques com a eix clau en la competitivitat de l'illa ja que, segons han justificat, necessiten "imprimir una major sensibilitat" als municipis per millorar les zones i competir millor.

Alhora, segons han revelat després en un comunicat, han advocat per incentivar les inversions per actualitzar l'oferta i perquè es generi la seguretat jurídica necessària perquè es puguin desenvolupar infraestructures que tinguin un efecte desestacionalitzador en el turisme de la comunitat.

Per la seva banda, Delgado ha remarcat que un dels punts bàsics en matèria turística del Govern serà el tractament de les zones turístiques madures. En aquest sentit, ha assenyalat que, a més de donar l'"impuls definitiu" al Projecte de Reforma Integral de la Platja de Palma, cal seguir aquest mateix tractament en altres espais de les illes, aspecte en el qual ha considerat que el consens amb el sector serà fonamental.

NOVA LLEI GENERAL TURÍSTICA

A més, el conseller ha advocat per iniciar de manera immediata els treballs per a la redacció de la nova Llei General Turística amb l'objectiu de poder tenir un esborrany d'aquesta durant els pròxims dos mesos, i crear una nova legislació o modificar l'existent per escurçar els terminis, eliminar les traves administratives i millorar la seguretat jurídica, tal com demanden els hotelers.

Una altra de les matèries per les quals Delgado advoca és per treballar de manera conjunta amb cada zona i amb els municipis per fer una promoció de la destinació de manera consensuada per a, així, posar en valor tots els productes susceptibles de generar un benefici turístic.

En aquest sentit, la FEHM li ha traslladat la necessitat que les entitats locals centrin l'atenció en "petits detalls" ja que la suma de tots ells "produeix la diferenciació dels destins". En aquesta línia s'han referit tant la importància de mantenir les zones de manera adequada, com la de millorar els serveis prestats en aquestes.

En la reunió ha estat present també el director general de Promoció i Coordinació Turística, Jaime Martínez. A més, durant els pròxims dies Delgado visitarà totes les zones turístiques de Mallorca i es reunirà amb les Federacions de Menorca i d'Eivissa i Formentera.