Expofinques presenta concurs de creditors per un deute de 10 milions amb la banca


Actualizado 9/4/2008 15:40:22 CET

BARCELONA, 9 d'abril (EUROPA PRESS)

La companyia d'intermediació immobiliària Expofinques ha presentat concurs de creditors --antiga suspensió de pagaments-- "com a mesura per superar la parada que afecta al sector immobiliari" i després d'acumular un deute de 10 milions d'euros amb la banca que no ha aconseguit refinançar, va informar l'empresa catalana en un comunicat.

La immobiliària es troba a l'espera que el jutge admeti la suspensió a tràmit, mentre paral·lelament continua buscant i negociant una solució amb els bancs creditors, va exposar en el text. Així, fonts d'Expofinques van assegurar a Europa Press que la companyia no pensa posar en marxa cap pla de reestructuració de la plantilla i, malgrat les circumstàncies actuals, mantindrà tots els llocs de treball actuals.

Les mateixes fonts van explicar que aquest concurs només afecta a la xarxa pròpia de la companyia, entre 27 i 28 establiments --que continuaran operant--, mentre que els locals franquiciats, prop de del 80% del total de la xarxa, queden "al marge", ja que "compten amb una bona salut financera".

Expofinques va assenyalar com "causa directa" dels seus problemes "el descens de les operacions de compravenda i la falta de confiança de les entitats bancàries a l'hora de concedir hipoteques".

La sol·licitud voluntària de concurs busca "garantir la continuïtat de l'empresa i el cobrament del deute per part dels creditors", segons l'empresa, que va manifestar la seva "ferma decisió de mantenir l'activitat i superar aquesta crisi conjuntural".

Alhora, va exposar que té un pla de negoci a futur per adaptar-se a la "nova realitat del negoci" i expandir la seva activitat, i que la resta d'empreses del Grup Expofincas --dedicades a serveis financers, alt estànding, i restauració i obres, entre d'altres-- "en cap cas" es veurà afectat per la situació financera de la divisió d'intermediació immobiliària.

Expofinques és present a Catalunya, Madrid, Comunitat Valenciana, Múrcia, Balears, Canàries, Galícia i Castella-la Manxa. Actualment té poc més de 100 establiments, la meitat que fa dos anys, segons la companyia, que també disposa d'oficines pròpies a Portugal, sota la marca Qualivida.