El Govern promourà la preservació de la biodiversitat i les espècies sensibles de dues àrees del Canal de Mallorca


Actualizado 4/3/2011 17:31:15 CET

MADRID, 4 Mar. (EUROPA PRESS)

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM promourà l'impuls d'una figura de protecció per preservar la biodiversitat i les espècies sensibles de dues àrees del Canal de Mallorca i per a això donarà suport a una iniciativa de l'organització de conservació marina Oceana.

Així, el MARM ha assenyalat que la decisió s'ha pres després de la celebració d'una reunió entre la Secretaria General del Mar (SGM) i Oceana i que per portar-la a terme "se seguirà treballant amb l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO) per delimitar les zones que es volen preservar, prendre les mesures concretes i decidir la figura més adequada per portar a la pràctica aquesta protecció".

Durant la reunió, presidit per la secretària del SGM, Alicia Villauriz, també s'ha coincideixo "en la necessitat d'unir esforços entre el sector pesquer espanyol, les ONG marines --en concret, Oceana-- i l'Administració pesquera per aconseguir una adequada gestió del peix espasa al mediterrània". Alhora, s'ha abordat la futura reforma de la Política Pesquera Comuna i la possibilitat que Oceana participi en el seu debat.

En aquest sentit, la SGM s'ha compromès a seguir comptant amb l'opinió d'aquesta organització "en totes les discussions sobre aquesta política comunitària", i alhora li ha traslladat les mesures portades a terme per aplicar la reglamentació vigent en matèria de control. "En particular, contra la pesca il·legal, no declarada i no reglamentada", ha precisat.

Per la seva banda, Oceana ha expressat a la SGM el seu interès que la Llei de Pesca Sostenible, que actualment està en el procés d'esmenes al Congrés dels Diputats, pugui ser tramitada perquè s'aprovi en aquesta legislatura.

Finalment, Alicia Villauriz, ha afirmat que la ministra del MARM, Rosa Aguilar, "s'ha compromès a obrir un debat sobre aquesta qüestió en el qual participin el sector pesquer, les ONG i les Administracions afectades".