L'Ajuntament de Palma comença el trasllat dels usuaris de Can Pere Antoni a l'edifici d'acollida de Projecte Home


Actualizado 9/4/2008 19:31:48 CET

Les protestes veïnals no canvien els plans de Grosske de reubicar als transeünts en un local prefabricat en Es Molinar

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) - -

El regidor de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, va confirmar avui que els usuaris del Servei d'Acollida i Promoció Sociolaboral (SAPS) ubicat en Can Pere Antoni estan sent traslladats a l'edifici d'acollida Can Campaner, que pertany a Projecte Home, i que està ubicat en el nucli antic de Palma.

Així ho va assenyalar Grosske en roda de premsa, qui va confirmar que la majoria dels transeünts ja han estat reallotjats en dues habitacions integrades en les instal·lacions de Projecte Home, si bé, va puntualitzar que encara no es buidat del tot l'immoble de Can Pere Antoni, que pròximament serà derruït per a la construcció del futur Palacio de Congresos de Palma.

Així el consistori compleix amb allò acordat a la Junta de Govern municipal de la setmana passada on es va establir que els 18 homes -d'un total de 22 usuaris- que estan sent atesos actualment en el SAPS serien traslladats a l'edifici de Can Campaner.

La previsió és que estiguin allotjats durant tres mesos en aquest lloc per després ser reubicats en un edifici prefabricat en Es Molinar, una decisió que ha provocat les crítiques dels veïns del barri que ahir van protagonitzar la primera de les mobilitzacions en contra de la mesura.

DISPOSAT A DIALOGAR AMB ELS VEÏNS

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Benestar Social va dir "respectar" "qualsevol manifestació que es produeixi per uns canals democràtics" i alhora va insistir en la seva idea que existeix una "profunda desinformació" sobre el que succeirà en Es Molinar.

Després de reiterar que l'esmentada instal·lació "no donarà problemes al barri", Grosske va mostrar la seva disposició a dialogar amb els veïns per "acordar temes" i explicar-los que, una vegada que els transeünts deixin les instal·lacions que es crearan per tal efecte, "disposaran d'un equipament privilegiat" la utilitat del qual es determinarà en un futur.

A prop de les reserves que suscita el fet que el SAPS vagi estar situat a la plaça La Gruta -al costat d'un parc freqüentat diàriament pels nens que resideixen a la zona- Grosske va voler tranquil·litzar als residents en Es Molinar i es va mostrar disposat a acordar "mesures" per garantir que l'esmentat servei no suposi cap "impacte" a la zona.