L'Ajuntament de Palma distribueix 3.000 Ecokas per reduir la presència de residus animals als carrers


Actualizado 18/8/2009 19:33:13 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 Ago. (EUROPA PRESS) -

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palma va distribuir més de 3.000 Ecokas entre els propietaris de gossos per reduir la presència de residus animals als carrers de la ciutat. La bosseta de plàstic biodegradable, que s'expèn en els centres veterinaris, permet gràcies a un senzilla pinça recollir els excrements d'una manera més còmoda.

Així ho ha informat avui en un comunicat la primera tinent d'alcalde de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palma, Cristina Cerdó, qui ha explicat que la iniciativa, posada en marxa l'1 de juliol, té com a objectiu "fomentar la neteja urbana, amb l'objectiu de reduir els excrements d'animals que constitueixen una de les majors queixes en relació amb la neteja de Palma".

Cerdó ha destacat la col·laboració amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears que s'encarreguen de coordinar les clíniques de Palma "perquè aquestes facin arribar els Ecokas als propietaris de gossos". "El president del COVIB, Ramón García, s'ha implicat personalment i ha reiterat el suport de les 44 clíniques i centres d 'atenció animal a Palma", ha explicat.

La tinenta d'Alcalde ha apuntat que Ecoka és un "aparell idoni i ecològic que ajudarà a la reducció d'excrements" i, en aquesta línia, ha recordat que "des d'Emaya s'està fent un intens treball amb el mateix objectiu: mantenir els carrers de Palma netes de residus".

Així, ha recordat que des de finals del 2004, Emaya va col·locar a Palma 415 'Sanecans', distribuïts per tots els barris de la ciutat. A les zones de Foners, Plaça Columnes, Pere Garau i Polígon de Llevant amb de 30 'Sanecans'. Altres 26 es troben en els barris d'Hostalets, Son Canals, reis Catòlics i Son Gotleu.

També tenen aquest servei les zones de Arxiduc, Plaça de Toros i Son Oliva (31), Bons Aires, Camp Redó, Cas Capiscol i Alba (31), És

Fortí, Son Dameto, Son Espanyolet i Son Armadans (63), La Llotja, Sant Jaume, Cort, Calatrava, Sindicat i Sant Miquel (30).

A més, hi ha 'Sanecans' instal·lats en Son Cotoner, Son Rapinya, Son Pereto, Son Xigala, Son Vida, El Terreno, La Bonanova, Gènova, Porto Pi i Cala Major (68), Establiments, Secar de la Real, Son Sardina i Es Rafal (57), Molinar, Rafal Nou, Son Ferriol, Coll d'en Rabassa, Casa Blanca (39), Can Pastilla, Les Maravelles, S'Arenal, Ses Cadenes, Es Pil·larí, S'Aranjassa i Sant Jordi (40).

Finalment, Cerdó ha remarcat que cada 'Sanecan' té un dipòsit de 200 borses especials, compatibles amb les noves Ecoka i ha destacat que cada dia els operaris d'Emaya netegen els 'Sanecans' per mantenir aquest servei en les millors condicions.