Melià destaca la presumpció d'innocència d'implicats en la suposada compra de vots i incideix en la renovació de UM


Actualizado 24/8/2010 14:53:58 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Ago. (EUROPA PRESS) -

El president de UM, Josep Melià, ha destacat la presumpció d'innocència de les persones que estan i han estat investigades actualment per la suposada compra de vots per part del seu partit després de les eleccions del 2007, tot i que ha posat èmfasi en el procés de refundació i renovació experimentat per la formació nacionalista després del congrés del mes d'abril passat.

En declaracions als periodistes, el líder 'uemita' ha recordat que al congrés el partit ja ha rebutjat "de manera categòrica i molt clara totes les pràctiques dels clients" que, segons ha dit, no només va practicar UM, sinó que ho van fer "tots els partits polítics amb diferents col·lectius, entre els quals hi ha l'immigrant".

Així, ha reiterat que la formació es troba en una "nova etapa" i, en relació amb els "fets del passat", esperarà que la Justícia es pronunciï i decideixi si "hi ha responsabilitat o no" per part de les persones que estan i han estat investigades.

En aquest sentit, sobre l'exdirector insular de Relacions Institucionals al Consell de Mallorca, Josep Lliteres (UM), qui encara pertany al partit, i ha estat assenyalat per alguns testimonis, Melià ha remarcat que "no està imputat ni té cap mesura cautelar". Fins que no es donin aquests supòsits, el partit no prendrà cap decisió, tal com està establert en el seu Codi de bones pràctiques, destaca el president.

A més, en relació amb les declaracions d'alguns membres del PP sobre aquesta suposada compra de vots, Melià ha eludit replicar-los al·legant que UM no "utilitzarà" aquestes qüestions com "arma electoral" perquè fer-ho és "poc intel·ligent i correcte".