Més de 65.000 creueristes van arribar a Balears fins al març, un 11,8% més que en 2010


Cruceros
PUERTOS DEL ESTADO
Actualizado 28/4/2011 21:34:36 CET

MADRID/PALMA DE MALLORCA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

Un total de 65.499 passatgers de creuers van recalar en els ports de les Balears durant el primer trimestre d'aquest any, fet que suposa un augment de l'11,8%, respecte al mateix període de l'any anterior, de manera que si tot segueix d'acord amb la previsió, tancarà l'any amb més 1,5 milions de creueristes, tornant a ser, juntament amb Barcelona, el principal referent del Mediterrani.

Així ho ha informat Ports de l'Estat, que ha revelat que els passatgers de creuers de les illes representen el 6,6% dels 987.311 viatgers que van recalar pels ports espanyols entre gener i març d'aquest any, fet que suposa un augment del 21,7% respecte al mateix període de l'any anterior, és a dir, un 9,9% més que el creixement experimentat a l'arxipèlag.

Aquestes xifres suposen un nou rècord i se situen per sobre de les previsions de la Secretaria General de Turisme i Comerç Interior, que xifrava en un 13,5% l'increment global de visitants estrangers fins al març tenint en compte tots els mitjans de transport.

La institució portuària ha destacat que aquest increment es produeix en un trimestre que "no és el més propici per a aquest tipus de turisme", ja que més del 65% dels creueristes que visiten Espanya --7,1 milions en 2010-- ho sol fer en el període comprès entre els mesos de maig i octubre.

Segons Ports de l'Estat, és previsible que de mantenir-se aquest any aquest ritme se superi la barrera dels vuit milions de passatgers de creuer.

Per instal·lacions, Las Palmas, Tenerife, Barcelona, Màlaga i Balears van concentrar durant els tres primers mesos de l'any el 90% del total creueristes que van visitar Espanya en el primer trimestre.

CANÀRIES LIDERA EL RÀNQUING I BARCELONA AFERMA EL SEU LIDERATGE.

Per comunitats, Canàries, aprofitant l'estacionalitat, se situa al capdavant dels ports espanyols, amb 551.338 passatgers en els tres primers mesos, i un creixement del 27,2%. Las Palmas ha estat el port canari que més va créixer un 29,9%. Entre Las Palmas i Santa Cruz de Tenerife van acaparar més del 55% de passatgers del total nacional.

Catalunya, amb el port de Barcelona, s'aferma com referent mundial, sent el primer destí europeu i cinquè mundial, i concentrant ja més del 19% del total nacional, amb un 16,1% més de creueristes, fins a 192.351 viatgers.

Per la seva banda, Andalusia va registrar un augment del 37,3%, fins a 133.261 passatgers i se situa com la tercera comunitat per volum de passatgers. Aquest repunt vi impulsat pels creixements dels ports de Màlaga i Badia de Cadis, aquest últim amb el segon major creixement percentual de tot Espanya, un 150% més, amb 40.884 passatgers.

Cal destacar l'evolució de Galícia que, tot i concentrar només el 2,7% del turisme de creuers nacional, els ports de Vigo i A Corunya van triplicar i van duplicar, respectivament, els creueristes que van fer escala durant el primer trimestre, després d'experimentar un augment mitjà del 177,4%, amb 17.114 i 9.739 viatgers, respectivament.

Finalment, la Comunitat Valenciana ha rebut al voltant de 20.500 creueristes en el primer trimestre, un 38,3% menys, fet que suposa el 2% del total nacional. L'evolució ha estat diferent perquè mentre el port d'Alacant va elevar un 81,6% els seus viatgers (13.925) gràcies a la seva aposta per aquest segment, el port de València va retallar un 74,5% els seus creueristes, fins a 6.500.

Tot i això, segons Ports de l'Estat, una vegada estrenada la connexió d'AVE amb Madrid, València remuntarà les seves xifres i superarà el quart de milió de passatgers que ha tancat 2010.